Aierbe, Peio

Análisis de prensa 2002 inmigración, racismo y xenofobia Aierbe, Peio - Donostia-San Sebastián Mugak, Centro de Estudios y Documentación sobre racismo y xenofobia 2003 - 189 p. 26 cm

Bibliografia sobre gènere i immigració a la premsa: p. 170-171. - S'inclouen taules de contingència temàtiques de premsa de l'any 2002.

Sumari: Presentación, p. 9 Observatorio, p. 11 Análisis formal, p. 19 Análisis de contenidos, p. 37 I. Inmigración y delincuencia, un binomio interesado, p. 59 II. Integración e Islam, p. 84 III. El tratamiento de los medios de comunicación sobre inmigrantes irregulares, p. 103 IV. Género y discursos sobre la inmigración en la prensa, p. 123 V. Interculturalidad versus discursos de racismo y extrema derecha, p. 174 Resum: S'exposa un anàlisi crític i formal de la presentació de la informació i de les diverses fonts informatives objecte d'estudi en relació amb la població immigrant en la premsa españyola durant l'any 2002 i d'acord amb els continguts senyalats a continuació: immigració i delinqüència; integració i islamisme; immigració irregular; interculturalitat; racisme i xenofòbia; minories ètniques; discursos de gènere i ideologia d'extrema dreta. La finalitat de l'estudi és contribuir al debat sobre el paper dels mitjants de comunicació en el procés d'integració del col·lectiu immigrant com a element mediador de comunicació entre les organitzacions socials i les Administracions públiques.


Comunicació
Delinqüència
Immigrants il·legals
Comunicació intercultural
Islamisme
Minories
Mitjans de comunicació de massa
Racisme
Recomanacions
Seguretat
Xenofòbia

Powered by Koha