Ngũgĩ wa Thiong'o, 1938-

Desplaçar el centre : la lluita per les llibertats culturals : trencar les fronteres mentals i desplaçar els centres de poder per distribuir-lo i descompondre l'hegemonia cultural / Ngũgĩ wa Thiong'o ; traduït per Dídac Gurguí - Primera edició - 281 pàgines ; 21 cm - Ciclogènesi ; 8 . - Ciclogènesi ; 8 .

Índex Títol original: Moving the centre : the struggle for cultural freedoms

"Durant els últims quatre-cents anys, les cultures del món han estat dominades per un conjunt d’estats occidentals, que han arribat a veure’s a si mateixos com a centre de l’univers, un centre des del qual han controlat, a més del poder econòmic i polític, el poder cultural. Un dels efectes més devastadors d´aquest domini ha estat l´anihilació i la repressió de les cultures africanes. Si la cultura que està al servei del poble és més feble, la lluita de la pagesia i el proletariat pels drets humans fonamentals i per la redistribució de la riquesa és més difícil.
A Desplaçar el centre wa Thiong’o es preocupa de ´desplaçar´ aquest centre en dos sentits per tal d´alliberar no només les cultures africanes, sinó les de tot el món: internacionalment cal desplaçar-lo des d´Occident cap a la resta desferes culturals, i nacionalment s´ha d’apartar de les minories de poder i portar-lo cap a l´autèntic centre creatiu, les classes treballadores, en condicions d’igualtat racial, religiosa i de gènere."


9788416689378


Literatura africana--Història i crítica--S. XX
Literatura africana--Influència estrangera
Cultura africana--Influència estrangera
Colònies--Àfrica

821 (6) "19"

Powered by Koha