Hill Collins, Patricia,

Intersectionality / Patricia Hill Collins, Sirma Bilge - 249 p. - Key concepts . - Key concepts (Polity Press) .

Referències bibliogràfiques. Índex

El concepte d’interseccionalitat s’ha convertit en un tema candent tant en cercles acadèmics com activistes. Però, què vol dir exactament, i per què ha sorgit com un objectiu tan vital a través del qual explorar com es formen les desigualtats socials de raça, classe, gènere, sexualitat, edat, capacitat i ètnia?

En aquest nou llibre, Patricia Hill Collins i Sirma Bilge ofereixen una introducció molt necessària en el camp del coneixement i la pràctica interseccionals. Analitzen l’emergència, el creixement i els contorns del concepte i mostren com els marcs interseccionals parlen de temes tan diversos com els drets humans, el neoliberalisme, la política d’identitat, la immigració, el hip hop, la protesta social global, la diversitat, els mitjans digitals, el feminisme negre al Brasil, la violència i futbol de la Copa del Món. Escrit amb facilitat i basant-se en una gran quantitat d'exemples animats per il·lustrar els seus arguments, el llibre posa de relleu el potencial de la intersectionalitat per entendre la desigualtat i provocar un canvi orientat a la justícia social.

La interseccionalitat serà un recurs inestimable per a qualsevol que faci front a les idees principals, els debats i les noves direccions en aquest camp.

9780745684529


Teoria crítica
Sociologia

Powered by Koha