Sennett, Richard, 1943-

Construir i habitar : ètica per a la ciutat / Richard Sennet ; traducció d'Anna Llisterri - Primera edició - 452 pàgines, 32 pàgines de làmines no numerades : il·lustracions en color ; 22 cm

Inclou referències bibliogràfiques i índex

"Aquest assaig explora la relació entre la manera com es construeixen (i es planegen) les ciutats i com hi viu la gent, partint de l’antiga Atenes per arribar al Xangai del segle xxi. Aquest recorregut ens permetrà conèixer el treball de tres grans urbanistes: Cerdà, Haussmann i Olmsted, i veurem com Barcelona, París i Nova York han assimilat la seva morfologia moderna. Caminarem pels barris de Medellín i de Delhi, i entrarem a la seu de Google a Manhattan per adonar-nos com ocupem els espais urbans, com els habitem.

Richard Sennett defensa la idea de «ciutat oberta» (plural, contradictòria i flexible) com a alternativa a la «ciutat tancada» (segregada, normativitzada i controlada) que s’ha estès des del Nord global fins a les aglomeracions del Sud global. I, sobretot, l’autor convida a planificar la ciutat per fer-la vivible, en tota la seva complexitat i diversitat, i a compartir un compromís ètic col·lectiu per fer-ho possible."


Traducció de: Building and dwelling : ethics for the city. London : Allen Lane an imprint of Penguin Books, 2018

9788494820533


Ciutats
Sociologia urbana

711.42 316.334.56

Powered by Koha