Manifiesto de un feminismo para el 99% / edición a cargo de Clara Ramas San MIguel - Barcelona : Herder, 2019 - 106 p.

"Aquest manifest té un propòsit: dur a terme una operació de rescat i correcció de rumb de les lluites feministes cap a la resta de la població, i proposar amb ella una reorganització total de la societat. El feminisme no hauria de detenir-se amb veure a les dones representades en el cim de la societat, sinó que ha d'involucrar-se en les pertorbacions polítiques, la precarietat econòmica i l'esgotament soci-reproductiu.

Vivim avui una crisi de la societat en el seu conjunt. El capitalisme, més enllà dels seus problemes econòmics, també alberga contradiccions i desequilibris de tipus ecològic, polític, social i reproductiu: habitatges inassequibles, violència policial, imperialisme, salaris insuficients... No obstant això, aquests temes són obviats per les polítiques del feminisme actual, que difon una versió elitista i corporativa per a projectar una aparença emancipadora sobre un programa oligàrquic i depredador: un feminisme només apte per a la poderosa minoria acomodada.

Per a resoldre la crisi actual, que és una crisi social total, fa falta un altre feminisme, un feminisme per al 99 per cent."


Feminisme

Powered by Koha