Image from Google Jackets

En el enjambre / Byung-Chul Han ; traducción de Raúl Gabás

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Spanish Original language: German Series: Pensamiento HerderPublication details: Barcelona : Herder, 2018Description: 109 p. ; 20 cmISBN:
  • 9788425433689
Subject(s): Online resources: Summary: "De quina manera la revolució digital, internet i les xarxes socials han transformat la societat i les relacions? Han analitza les diferències entre la «massa clàssica» i la nova massa, a la qual anomena l'«eixam digital». Byung-Chul Han, en aquest nou assaig, analitza de quina manera la revolució digital, internet i les xarxes socials ha transformat l'essència mateixa de la societat. Segons l'autor, s'ha format una nova massa: l'«eixam digital». A diferència de la massa clàssica, l'eixam digital consta d'individus aïllats, manca d'ànima, d'un nosaltres capaç d'una acció comuna, de caminar en una direcció o de manifestar-se en una veu. La hipercomunicació digital destrueix el silenci que necessita l'ànima per a reflexionar i per a ser ella mateixa. Es percep sol soroll, sense sentit, sense coherència. Tot això impedeix la formació d'un contrapoder que pogués qüestionar l'ordre establert, que adquireix així trets totalitaris. Empreses com Facebook i Google treballen com a serveis secrets que vigilen els nostres interessos per a extreure benefici dels nostres comportaments en internet i les xarxes socials. Per a Byung-Chul Han, s'ha deixat enrere l'època biopolítica. Avui ens dirigim a l'època de la psicopolítica digital, on el poder intervé en els processos psicològics inconscients. El psicopoder és més eficient que el biopoder, puix que vigila, controla i mou als homes no des de fora, sinó des de dins."
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Reimpressions: 2014

Referències bibliogràfiques

"De quina manera la revolució digital, internet i les xarxes socials han transformat la societat i les relacions? Han analitza les diferències entre la «massa clàssica» i la nova massa, a la qual anomena l'«eixam digital». Byung-Chul Han, en aquest nou assaig, analitza de quina manera la revolució digital, internet i les xarxes socials ha transformat l'essència mateixa de la societat. Segons l'autor, s'ha format una nova massa: l'«eixam digital». A diferència de la massa clàssica, l'eixam digital consta d'individus aïllats, manca d'ànima, d'un nosaltres capaç d'una acció comuna, de caminar en una direcció o de manifestar-se en una veu. La hipercomunicació digital destrueix el silenci que necessita l'ànima per a reflexionar i per a ser ella mateixa. Es percep sol soroll, sense sentit, sense coherència. Tot això impedeix la formació d'un contrapoder que pogués qüestionar l'ordre establert, que adquireix així trets totalitaris. Empreses com Facebook i Google treballen com a serveis secrets que vigilen els nostres interessos per a extreure benefici dels nostres comportaments en internet i les xarxes socials. Per a Byung-Chul Han, s'ha deixat enrere l'època biopolítica. Avui ens dirigim a l'època de la psicopolítica digital, on el poder intervé en els processos psicològics inconscients. El psicopoder és més eficient que el biopoder, puix que vigila, controla i mou als homes no des de fora, sinó des de dins."

Trad. de: Im Schwarm

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha