Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Todas las violencias duelen, todas las violencias importan : las violencias sexuales y de género que la normas ignoran [Recurs electrònic] / Sara Cagliero ; tesis doctoral dirigida por Barbara Biglia y Jordi Bonet i Martí

By: Contributor(s): Material type: Computer fileComputer fileSeries: Universitat Rovira i Virgili. Tesis doctoralsPublisher: [Tarragona] : Universitat Rovira i Virgili, 2020Description: 1 pdf, 169 pContent type:
  • text
Media type:
  • informàtic
Carrier type:
  • recurs en línia
Uniform titles:
  • TDX
Subject(s): Genre/Form: Online resources: Dissertation note: Tesi Doctorat Universitat Rovira i Virgili 2019 Summary: La lluita per la igualtat i contra les violències sexuals i de gènere és un dels objectius polítics i legals dels moviments feministes a nivell mundial. Davant la creixent complexitat del fenomen, és necessari generar noves idees i paradigmes per a abordar el problema que superi la jerarquització i la heteronormatizació dels sexes i els gèneres a nivell social, econòmic, polític i jurídic. Aquesta tesi, en particular, se centra en l'anàlisi del tractament normatiu que, en diferents contextos institucionals, es fa de les violències de gènere, terme que permet descriure totes aquelles violències exercides cap a les dones i totes les persones sexualment i genèricament dissidents. Així, a partir d'un enfocament analític feminista de les polítiques publiques, durant els projectes europeus GapWork i UsvReact s'ha efectuat una anàlisi de contingut qualitatiu (manifest i posteriorment latent) i temàtic de les normes macro (com les directives europees i la legislació nacional) meso (com les lleis autonòmiques catalanes) i micro (les polítiques universitàries catalanes). Els resultats d'aquesta múltiple anàlisi legal es concreten en tres articles i una entrada enciclopèdica, textos que componen el nucli central d'aquesta tesi. A través d'ells s'ha pogut mostrar com l'ús de l'expressió violències de gènere pugui ser una eina útil per a allunyar-nos de respostes normatives fàcils, esencialistas i revectimizantes; com una aproximació feminista a l'anàlisi de les polítiques publiques permeti evidenciar com la legislació invisibilize subjectes i permeti el manteniment i la reproducció de determinats tipus d'estereotips sexistes i, per ultim, com les normes analitzades a tots els nivells donin lloc a diverses formes de violències institucionals contra les dones i contra les persones LGTBQI+, en particular aquelles en determinades situacions de vulnerabilitat.
List(s) this item appears in: Violència de gènere | Ciberassetjament
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Recursos electrònics Recursos electrònics Biblioteca General i de Referència Igualtat 30.055.2 Cag (Browse shelf(Opens below)) Available BGR-M0000951010769

Departament responsable de la tesi: Departament de Pedagogia

Tesi Doctorat Universitat Rovira i Virgili 2019

Bibliografia

La lluita per la igualtat i contra les violències sexuals i de gènere és un dels objectius polítics i legals dels moviments feministes a nivell mundial. Davant la creixent complexitat del fenomen, és necessari generar noves idees i paradigmes per a abordar el problema que superi la jerarquització i la heteronormatizació dels sexes i els gèneres a nivell social, econòmic, polític i jurídic. Aquesta tesi, en particular, se centra en l'anàlisi del tractament normatiu que, en diferents contextos institucionals, es fa de les violències de gènere, terme que permet descriure totes aquelles violències exercides cap a les dones i totes les persones sexualment i genèricament dissidents. Així, a partir d'un enfocament analític feminista de les polítiques publiques, durant els projectes europeus GapWork i UsvReact s'ha efectuat una anàlisi de contingut qualitatiu (manifest i posteriorment latent) i temàtic de les normes macro (com les directives europees i la legislació nacional) meso (com les lleis autonòmiques catalanes) i micro (les polítiques universitàries catalanes). Els resultats d'aquesta múltiple anàlisi legal es concreten en tres articles i una entrada enciclopèdica, textos que componen el nucli central d'aquesta tesi. A través d'ells s'ha pogut mostrar com l'ús de l'expressió violències de gènere pugui ser una eina útil per a allunyar-nos de respostes normatives fàcils, esencialistas i revectimizantes; com una aproximació feminista a l'anàlisi de les polítiques publiques permeti evidenciar com la legislació invisibilize subjectes i permeti el manteniment i la reproducció de determinats tipus d'estereotips sexistes i, per ultim, com les normes analitzades a tots els nivells donin lloc a diverses formes de violències institucionals contra les dones i contra les persones LGTBQI+, en particular aquelles en determinades situacions de vulnerabilitat.

Descripció del recurs: 6 de febrer de 2020

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha