Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Violencia a través de las TIC: comportamientos diferenciados por género [Recurs electònic] / José Domínguez Alonso Universidad de Vigo ; Iago Portela Pino Universidad Isabel I

By: Material type: TextTextPublication details: RIED. Revista Iberoamericana de Educación a Distancia, núm 23(1), 2020Description: 1 pdf, 10 pISSN:
  • 1390-3306
Subject(s): Online resources: Summary: "L'impacte que tenen els estereotips de gènere en la violència a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) és una freqüent preocupació en el marc escolar, familiar i individual. L'objectiu d'aquest estudi va ser conèixer la influència del gènere en la violència a través de les TIC, i identificar quines variables soci-escolars estan associades. S'ha duta a terme una recerca quantitativa de tipus descriptiu-inferencial-correlacional, amb una mostra de 1.495 individus d'edats entre els 10 i 17 anys (M = 12.69; DT = 1.92). Es va utilitzar un qüestionari ad hoc (dades socioescolars) i l'escala de violència escolar (CUVE-R) proposta per Álvarez-García, Núñez, Rodríguez, Álvarez i Dobarro (2011). Les dades llancen un nivell sota-mitjà de violència TIC, amb major prevalença en tots dos gèneres de l'enviament de missatges d'ofensa, insult o amenaça. No obstant això, el gènere femení el fa a través d'Internet (Tuenti, Facebook, etc.) i el masculí utilitzant el mòbil. Així mateix, es presenten diferències estadísticament significatives en el gènere quan es grava o fa fotos amb el mòbil per a fer burles entre companys o al professorat, amb major incidència per part del gènere masculí. També es presenten diferències en gènere segons l'edat. La violència TIC s'estanca a partir dels 13 anys en el gènere femení, mentre en el masculí segueix en lleuger increment. En conclusió, el gènere és una variable a tenir molt present en els programes preventius o d'intervenció enfocats a minimitzar aquesta problemàtica."
List(s) this item appears in: Ciberassetjament
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Recursos electrònics Recursos electrònics Biblioteca General i de Referència Igualtat 30.056.2 Dom (Browse shelf(Opens below)) Available BGR-M0000951011131

"L'impacte que tenen els estereotips de gènere en la violència a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) és una freqüent preocupació en el marc escolar, familiar i individual. L'objectiu d'aquest estudi va ser conèixer la influència del gènere en la violència a través de les TIC, i identificar quines variables soci-escolars estan associades. S'ha duta a terme una recerca quantitativa de tipus descriptiu-inferencial-correlacional, amb una mostra de 1.495 individus d'edats entre els 10 i 17 anys (M = 12.69; DT = 1.92). Es va utilitzar un qüestionari ad hoc (dades socioescolars) i l'escala de violència escolar (CUVE-R) proposta per Álvarez-García, Núñez, Rodríguez, Álvarez i Dobarro (2011). Les dades llancen un nivell sota-mitjà de violència TIC, amb major prevalença en tots dos gèneres de l'enviament de missatges d'ofensa, insult o amenaça. No obstant això, el gènere femení el fa a través d'Internet (Tuenti, Facebook, etc.) i el masculí utilitzant el mòbil. Així mateix, es presenten diferències estadísticament significatives en el gènere quan es grava o fa fotos amb el mòbil per a fer burles entre companys o al professorat, amb major incidència per part del gènere masculí. També es presenten diferències en gènere segons l'edat. La violència TIC s'estanca a partir dels 13 anys en el gènere femení, mentre en el masculí segueix en lleuger increment. En conclusió, el gènere és una variable a tenir molt present en els programes preventius o d'intervenció enfocats a minimitzar aquesta problemàtica."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha