Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Análisis de la encuesta de condiciones de vida con enfoque de infancia 2023 [Recurs electrònic]

Material type: Computer fileComputer filePublication details: Madrid : Plataforma de Infancia, junio 2023Subject(s): Online resources: Summary: "Aquest informe reforça les anàlisis prèvies realitzades per la Plataforma d'Infància, on es posa de manifest que Espanya compta amb un sistema d'ajudes molt centrat en beneficis fiscals per a les famílies amb fills i filles que, en termes relatius, suposa prop del 60% del total de totes les ajudes, el percentatge més elevat de tota la UE. La configuració d'aquest suport per la via fiscal és gairebé universal en aconseguir a amplis sectors de la població; no obstant això, exclou a les famílies de menor renda que no tributen. Per tant, beneficia en major mesura a les famílies de rendes més elevades, per la qual cosa tendeix a la regressivitat. Aquesta poca inversió en infància i la falta de mirada progressiva impacten en la reducció de la pobresa infantil. Per a sostenir aquestes peticions, des de la Plataforma d'Infància exposarem la situació de les nenes, nens i adolescents en situació de pobresa a Espanya durant l'any 2022. L'informe s'estructura en tres punts principals; l'anàlisi de la taxa *AROPE i dels seus indicadors, tant a nivell nacional com per comunitats autònomes, el seguiment de l'Agenda 2030 i el compliment dels seus objectius en matèria de pobresa infantil i, finalment un estudi d'aquells factors que influeixen en la pobresa en la infància com poden ser la composició i característiques de la família i/o dels progenitors o l'edat dels nens, nenes i adolescents."
List(s) this item appears in: M_Novetats 2023
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

"Aquest informe reforça les anàlisis prèvies realitzades per la Plataforma d'Infància, on es posa de manifest que Espanya compta amb un sistema d'ajudes molt centrat en beneficis fiscals per a les famílies amb fills i filles que, en termes relatius, suposa prop del 60% del total de totes les ajudes, el percentatge més elevat de tota la UE. La configuració d'aquest suport per la via fiscal és gairebé universal en aconseguir a amplis sectors de la població; no obstant això, exclou a les famílies de menor renda que no tributen. Per tant, beneficia en major mesura a les famílies de rendes més elevades, per la qual cosa tendeix a la regressivitat. Aquesta poca inversió en infància i la falta de mirada progressiva impacten en la reducció de la pobresa infantil. Per a sostenir aquestes peticions, des de la Plataforma d'Infància exposarem la situació de les nenes, nens i adolescents en situació de pobresa a Espanya durant l'any 2022.
L'informe s'estructura en tres punts principals; l'anàlisi de la taxa *AROPE i dels seus indicadors, tant a nivell nacional com per comunitats autònomes, el seguiment de l'Agenda 2030 i el compliment dels seus objectius en matèria de pobresa infantil i, finalment un estudi d'aquells factors que influeixen en la pobresa en la infància com poden ser la composició i característiques de la família i/o dels progenitors o l'edat dels nens, nenes i adolescents."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha