Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Género, acogida y hospitalidad : Una perspectiva antropológica y feminista del refugio en España / Alessandro Forina [Recurs electrònic]

By: Material type: Computer fileComputer filePublication details: Madrid : Instituto Universitario de Estudios sobre Migraciones, 2023Subject(s): Online resources: Summary: "L'objectiu de l'article és analitzar els espais d'acolliment i hospitalitat a persones sol·licitants d'asil i refugiades a Espanya des d'una perspectiva antropològica feminista i de gènere. En l'asil orbiten categories complexes que formen part important del lèxic de l'ajuda humanitària, amb particular èmfasi en l'àmbit del refugi. Entre aquestes, assumeixen especial rellevància les categories d'acolliment i hospitalitat. Si bé és cert que són cada vegada més les recerques en els estudis de refugiats amb una perspectiva feminista i de gènere, en el debat sobre acolliment i hospitalitat resulten (a nivell nacional i internacional) encara escassos. Partint del treball etnogràfic del cas d'estudi realitzat a la ciutat de Madrid durant els anys 2014-2019, es presenten els resultats de l'anàlisi etnogràfica dels diferents espais d'acolliment i com aquests estan modelats pel sistema patriarcal en el manteniment de les desigualtats entre homes i dones."
List(s) this item appears in: Dia internacional del Migrant | M_Novetats 2023 | 8 de març 2024
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Publicat a Migraciones, nº 58, p 1-21, 2023.

"L'objectiu de l'article és analitzar els espais d'acolliment i hospitalitat a persones sol·licitants d'asil i refugiades a Espanya des d'una perspectiva antropològica feminista i de gènere. En l'asil orbiten categories complexes que formen part important del lèxic de l'ajuda humanitària, amb particular èmfasi en l'àmbit del refugi. Entre aquestes, assumeixen especial rellevància les categories d'acolliment i hospitalitat. Si bé és cert que són cada vegada més les recerques en els estudis de refugiats amb una perspectiva feminista i de gènere, en el debat sobre acolliment i hospitalitat resulten (a nivell nacional i internacional) encara escassos. Partint del treball etnogràfic del cas d'estudi realitzat a la ciutat de Madrid durant els anys 2014-2019, es presenten els resultats de l'anàlisi etnogràfica dels diferents espais d'acolliment i com aquests estan modelats pel sistema patriarcal en el manteniment de les desigualtats entre homes i dones."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha