Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Construcción discursiva de fronteras morales en manifestaciones anti-inmigración / Daniel Buraschi, María-José Aguilar-Idáñez [Recurs electrònic]

By: Material type: Computer fileComputer filePublication details: Madrid : Instituto Universitario de Estudios sobre Migraciones, 2023Description: 1 pdf., 21 pSubject(s): Online resources: Summary: "La violació sistemàtica de drets que caracteritza la gestió migratòria a Canàries en els últims anys no seria possible sense l'existència de fronteres morals, línies de separació simbòliques que exclouen a les persones migrants de l'espai d'obligació moral. La construcció de fronteres morals és clau per a comprendre com es legitima el racisme en un marc liberal-democràtic, justificant la violència apel·lant a valors considerats “democràtics”. S'analitzen les estratègies discursives d'exclusió moral i els repertoris interpretatives utilitzats per participants en les primeres manifestacions anti-immigració celebrades a Canàries. Els manifestants moralitzen el rebuig i justifiquen la violació de drets dels migrants (incloent morir en la mar) basant-se en el sentit comú i apel·lant a valors com la igualtat i la seguretat. Les estratègies discursives són comunes, però el mecanisme d'exclusió moral de l'amenaça s'expressa en repertoris interpretatius diferents (família vs. pàtria) en cada manifestació. Totes les estratègies discursives identificades moralitzen accions que resultarien inacceptables en un altre context."
List(s) this item appears in: Dia internacional del Migrant | M_Novetats 2023
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Publicat a: Migraciones, nº 58, p 1-21, 2023

"La violació sistemàtica de drets que caracteritza la gestió migratòria a Canàries en els últims anys no seria possible sense l'existència de fronteres morals, línies de separació simbòliques que exclouen a les persones migrants de l'espai d'obligació moral. La construcció de fronteres morals és clau per a comprendre com es legitima el racisme en un marc liberal-democràtic, justificant la violència apel·lant a valors considerats “democràtics”. S'analitzen les estratègies discursives d'exclusió moral i els repertoris interpretatives utilitzats per participants en les primeres manifestacions anti-immigració celebrades a Canàries. Els manifestants moralitzen el rebuig i justifiquen la violació de drets dels migrants (incloent morir en la mar) basant-se en el sentit comú i apel·lant a valors com la igualtat i la seguretat. Les estratègies discursives són comunes, però el mecanisme d'exclusió moral de l'amenaça s'expressa en repertoris interpretatius diferents (família vs. pàtria) en cada manifestació. Totes les estratègies discursives identificades moralitzen accions que resultarien inacceptables en un altre context."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha