Imagen de cubierta local
Imagen de cubierta local
Imagen de Google Jackets

Los entes locales en la acción climática global: responsabilidades, retos y perspectivas jurídicas / Laura Presicce

Por: Tipo de material: TextoTextoDetalles de publicación: Valencia : Tirant lo Blanch, 2023Descripción: 467 pàgines ; 22 cmISBN:
  • 9788411696210
Tema(s): Resumen: El canvi climàtic antropogènic constitueix un problema global de primer ordre i un dels grans reptes del segle XXI, també per al Dret. Malgrat el seu caràcter global i a la necessària acció internacional i nacional en aquest àmbit, l'actuació dels governs locals resulta també imprescindible. El paper dels municipis i dels governs locals, com a administracions més properes als ciutadans, és crucial en la lluita contra el canvi climàtic, ja que, actualment, més de la meitat de la població mundial viu a les ciutats i en elles es localitza una quota significativa del creixement econòmic, del consum energètic i de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Aquests factors, units als desafiaments que comporta la problemàtica del canvi climàtic, fan del tot necessària la corresponsabilització dels ens locals i la seva implicació activa en una acció climàtica conjunta. Baix aquestes premisses, la present tesi doctoral es proposa, investigar, d'una banda, l'efectivitat de la integració dels ens locals en la global governance climàtica, i, per l'altre, el marge d'actuació polític-administrativa dels ens locals, tocant a la definició i atribució normativa de les seves competències.
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
Valoración
    Valoración media: 0.0 (0 votos)

El canvi climàtic antropogènic constitueix un problema global de primer ordre i un dels grans reptes del segle XXI, també per al Dret. Malgrat el seu caràcter global i a la necessària acció internacional i nacional en aquest àmbit, l'actuació dels governs locals resulta també imprescindible. El paper dels municipis i dels governs locals, com a administracions més properes als ciutadans, és crucial en la lluita contra el canvi climàtic, ja que, actualment, més de la meitat de la població mundial viu a les ciutats i en elles es localitza una quota significativa del creixement econòmic, del consum energètic i de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Aquests factors, units als desafiaments que comporta la problemàtica del canvi climàtic, fan del tot necessària la corresponsabilització dels ens locals i la seva implicació activa en una acció climàtica conjunta. Baix aquestes premisses, la present tesi doctoral es proposa, investigar, d'una banda, l'efectivitat de la integració dels ens locals en la global governance climàtica, i, per l'altre, el marge d'actuació polític-administrativa dels ens locals, tocant a la definició i atribució normativa de les seves competències.

No hay comentarios en este titulo.

para colocar un comentario.

Haga clic en una imagen para verla en el visor de imágenes

Imagen de cubierta local

Con tecnología Koha