Normal view MARC view ISBD view

Anuario estadístico de extranjería año 2002 Espanya. Ministerio del Interior. Observatorio Permanente de la Inmigración

By: Espanya Ministerio del Interior Observatorio Permanente de la Inmigración.
Material type: materialTypeLabelArticlePublisher: [Madrid] Ministerio del Interior. Delegación del Gobierno para la Extranjería y la Inmigaración. Observatorio Permanente de la Inmigración 2003Description: 538 p. il.,col. 30 cm.Subject(s): Atur | Ciutadania | Educació | Escolarització | Estadística | Estrangers | Immigració | Indicadors | Matrimoni | Permís de residència | Refugiats | Seguretat social | Treball | EspanyaSummary: Sumari: 1. Presentación, p. 25 2. Fuentes de información, principales disposiciones legales y notas explicativas, p. 29 3. Comentario y descripción de las tablas, p. 39 4. Tablas, p. 65 I. Extranjeros con tarjeta o permiso de residencia en vigor, p. 67 II. Extranjeros con tarjeta vigente de autorización de estancia para estudios, p. 199 III. Alumnado extranjero matriculado en enseñanzas no universitarias, p. 219 IV. Alumnado extranjero matriculado y graduado en enseñanzas universitarias, p. 239 V. Trabajadores extranjeros afiliados y en alta laboral en la Seguridad Social, p. 273 VI. Contratos registrados correspondientes a trabajadores extranjeros, p. 331 VII. Demandantes de empleo extranjeros, p. 379 VIII. Solicitudes de asilo, p. 413 IX. Visados, p. 419 X. Concesiones de nacionalidad española, p. 423 XI. Nacidos en España de madre extranjera, p. 427 XII. Matrimonios celebrados en España con al menos un cónyuge extranjero, p. 443 XIII. Defunciones de extranjeros en España, p. 467 5. Anexo Gráfico, p. 477-538 Resum: S'exposen les dades resultants de l'anàlisi estadístic en matèria d'estrangeria i immigració, fruit del tractament i explotació dels fitxers (desprovists de la dada d'identificació personal) cedits per part de la Dirección General de la Policía, el Consejo de Coordinació Universitaria, la Tesorería General de la Seguridad Social (Instituto de Migraciones y Servicios Sociales), l' Instituto Nacional de Empleo i l'Instituto Nacional de Estadística. Així mateix, i en contraposició amb anuaris estadístics anteriors, cal senyalar com a aspectes més novedosos, la introducció de dos nous apartats temàtics -l'alumnat estranger matriculat i graduat en ensenyaments universitaris i els contractes laborals corresponents a treballadors estrangers-, l'aportació de noves dades i un major nivell de desagregació i creuament de xifres. Pel que fa a la metodologia aplicada-hi, la informació estadística apareix estructurada de forma jeràrquica, disposant en primer lloc la informació més rellevant i a continuació la seva desagregació i detall. Les variables ha estat agrupades d'acord amb la distribució geogràfica de residència (Comunitat autòma-Província) i nacionalitat (Continent-País) ; sexe (dones i/o homes) i edat. Finalment, les dades relatives a la població estrangera s'ha comparat, tant en el text com en les taules, amb les dades de la població total.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Notes Date due Barcode
Articles de revistes Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat EST-MIC/0035 (Browse shelf) Available Fitxa (si) - Document (no) - Miniatura (si) 3798

"A diferencia de años anteriores, en este Anuario no figuran los "apátridas" en ninguna tabla, ya que, tras la entrada en vigor del Real Decreto 865/2001, de 20 de julio, por el que se aprobó el Reglamento de reconocimiento del Estatuto de Apátrida, este término se reserva en el ordenamiento jurídico español sólo para aquellas personas que hayan obtenido dicho estatuto, y, puesto que no se corresponden con las que estadísticamente se clasificaban bajo dicho epígrafe, se han incluido en la rúbrica de 'no consta'." - Notes metodològiques. - En relació amb els estrangers amb tarja o permís de residència vigent, la diversitat de fons consultades i la disparitat de dates dificulta la realització de comparacions entre les diverses informacions obtingudes. - Annex gràfic. - Inclou taules, mapes i gràfics estadístics referents al periode cronològic 2000, 2001, 2002 i 2003.

Sumari: 1. Presentación, p. 25 2. Fuentes de información, principales disposiciones legales y notas explicativas, p. 29 3. Comentario y descripción de las tablas, p. 39 4. Tablas, p. 65 I. Extranjeros con tarjeta o permiso de residencia en vigor, p. 67 II. Extranjeros con tarjeta vigente de autorización de estancia para estudios, p. 199 III. Alumnado extranjero matriculado en enseñanzas no universitarias, p. 219 IV. Alumnado extranjero matriculado y graduado en enseñanzas universitarias, p. 239 V. Trabajadores extranjeros afiliados y en alta laboral en la Seguridad Social, p. 273 VI. Contratos registrados correspondientes a trabajadores extranjeros, p. 331 VII. Demandantes de empleo extranjeros, p. 379 VIII. Solicitudes de asilo, p. 413 IX. Visados, p. 419 X. Concesiones de nacionalidad española, p. 423 XI. Nacidos en España de madre extranjera, p. 427 XII. Matrimonios celebrados en España con al menos un cónyuge extranjero, p. 443 XIII. Defunciones de extranjeros en España, p. 467 5. Anexo Gráfico, p. 477-538 Resum: S'exposen les dades resultants de l'anàlisi estadístic en matèria d'estrangeria i immigració, fruit del tractament i explotació dels fitxers (desprovists de la dada d'identificació personal) cedits per part de la Dirección General de la Policía, el Consejo de Coordinació Universitaria, la Tesorería General de la Seguridad Social (Instituto de Migraciones y Servicios Sociales), l' Instituto Nacional de Empleo i l'Instituto Nacional de Estadística. Així mateix, i en contraposició amb anuaris estadístics anteriors, cal senyalar com a aspectes més novedosos, la introducció de dos nous apartats temàtics -l'alumnat estranger matriculat i graduat en ensenyaments universitaris i els contractes laborals corresponents a treballadors estrangers-, l'aportació de noves dades i un major nivell de desagregació i creuament de xifres. Pel que fa a la metodologia aplicada-hi, la informació estadística apareix estructurada de forma jeràrquica, disposant en primer lloc la informació més rellevant i a continuació la seva desagregació i detall. Les variables ha estat agrupades d'acord amb la distribució geogràfica de residència (Comunitat autòma-Província) i nacionalitat (Continent-País) ; sexe (dones i/o homes) i edat. Finalment, les dades relatives a la població estrangera s'ha comparat, tant en el text com en les taules, amb les dades de la població total.

Idioma: Castellà

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha