Normal view MARC view ISBD view

Breu estadístic impacte dels fluxos migratoris en l'estructura per edat i sexe de la població de la província de Barcelona. Anys 2000 i 2009

Material type: materialTypeLabelArticlePublisher: 2010Subject(s): DemografiaOnline resources: Click here to access online In: Migrainfo núm. 32, primer trimestre 2010.Summary: En els darrers anys, els fluxos migratoris internacionals han esdevingut un esdeveniment cabdal en l'evolució demogràfica de la província de Barcelona. Les xifres són clares en aquest aspecte, mentre que l'any 2000 la població estrangera empadronada era de 121.375 persones, s'ha passat, a gener de 2009, a 802.006 que es tradueix en un creixement d'un 560,7%. Aquest increment poblacional, lògicament, ha tingut un fort impacte en l'estructura per edat i sexe del conjunt de la població barcelonina a favor, d'una banda, d'un rejoveniment del conjunt de la població i, de l'altra, d'un major equilibri en la distribució per sexes (49,3% homes i 50,7% dones). Ara bé, darrera d'aquestes dades hi ha diferències significatives entre ambdues poblacions, mentre que la l'espanyola presenta una estructura per edats més envellida i feminitzada -aquest darrer aspecte, principalment, pel sobreenvelliment femení-, la població estrangera es caracteritza per una important concentració d'efectius en els grups d'edat més joves (un 70% té entre 15 i 44 anys) així com una masculinització de la població, donat que un 53,8% són homes enfront el 46,2% de dones.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Notes Date due Barcode
Articles de revistes Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat Hemeroteca (Browse shelf) Available Fitxa (si) - Document (no) - Miniatura (si) 6646

En els darrers anys, els fluxos migratoris internacionals han esdevingut un esdeveniment cabdal en l'evolució demogràfica de la província de Barcelona. Les xifres són clares en aquest aspecte, mentre que l'any 2000 la població estrangera empadronada era de 121.375 persones, s'ha passat, a gener de 2009, a 802.006 que es tradueix en un creixement d'un 560,7%. Aquest increment poblacional, lògicament, ha tingut un fort impacte en l'estructura per edat i sexe del conjunt de la població barcelonina a favor, d'una banda, d'un rejoveniment del conjunt de la població i, de l'altra, d'un major equilibri en la distribució per sexes (49,3% homes i 50,7% dones). Ara bé, darrera d'aquestes dades hi ha diferències significatives entre ambdues poblacions, mentre que la l'espanyola presenta una estructura per edats més envellida i feminitzada -aquest darrer aspecte, principalment, pel sobreenvelliment femení-, la població estrangera es caracteritza per una important concentració d'efectius en els grups d'edat més joves (un 70% té entre 15 i 44 anys) així com una masculinització de la població, donat que un 53,8% són homes enfront el 46,2% de dones.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha