Normal view MARC view ISBD view

Factores explicativos de los discursos y estrategias de conciliación del ámbito laboral y familiar de las mujeres inmigradas no comunitarias en España

Material type: materialTypeLabelArticlePublisher: Revista de Sociología, núm 85 (2007), p. 71-93 Subject(s): Dones | Immigració | TreballOnline resources: Click here to access online Summary: La dificultat de conciliar l'àmbit familiar, personal i laboral és comú a la majoria de dones amb fills menors a càrrec que participen en el mercat de treball. No obstant això, els recursos amb que conten les dones per a plantar cara a aquesta dificultat són sens dubte desiguals i, per tant, també ho són les estratègies de conciliació al seu abast. La posició de vulnerabilitat de les famílies immigrants no comunitàries en l'estructura social permet explicar les limitacions a l'hora de dissenyar estratègies de conciliació, així com el fet que la desigualtat d'oportunitats influïx no només en el tipus de pràctiques, sinó també en els discursos sobre la forma de percebre la «problemàtica» de la conciliació (conflicte ocupació-família). Partint d'una revisió teòrica de la problemàtica i de l'anàlisi del material empíric recollit en una investigació en curs realitzada en l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'article proposa un marc conceptual que permeti analitzar els factors que intervenen en les estratègies de conciliació de les dones immigrades.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Notes Date due Barcode
Articles de revistes Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Dona/D-0017 (Browse shelf) Available Fitxa (si) - Document (no) - Miniatura (si) 6182

La dificultat de conciliar l'àmbit familiar, personal i laboral és comú a la majoria de dones amb fills menors a càrrec que participen en el mercat de treball. No obstant això, els recursos amb que conten les dones per a plantar cara a aquesta dificultat són sens dubte desiguals i, per tant, també ho són les estratègies de conciliació al seu abast. La posició de vulnerabilitat de les famílies immigrants no comunitàries en l'estructura social permet explicar les limitacions a l'hora de dissenyar estratègies de conciliació, així com el fet que la desigualtat d'oportunitats influïx no només en el tipus de pràctiques, sinó també en els discursos sobre la forma de percebre la «problemàtica» de la conciliació (conflicte ocupació-família). Partint d'una revisió teòrica de la problemàtica i de l'anàlisi del material empíric recollit en una investigació en curs realitzada en l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'article proposa un marc conceptual que permeti analitzar els factors que intervenen en les estratègies de conciliació de les dones immigrades.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha