Normal view MARC view ISBD view

Immigració i societat algunes notes per a la reflexió política Jordi Sánchez

By: Sánchez, Jordi.
Material type: materialTypeLabelArticleSeries: FRC Revista de debat polític primavera 2002, núm.4.Publisher: Barcelona Fundació Rafael Campalans 2002Description: 7 pàg. 30 cm.ISBN: 84-1576-8171.Subject(s): Ciutadania | Immigració | Immigrants il·legals | Política d'immigració | Recepció i acollida (Immigració)Summary: RESUM: La immigració és un fenòmen inevitable i amb tendència a incrementar-se, com a conseqüència del model de creixement econòmic i social derivat del capitalisme. És un fenòmen complex i global que comporta riscos (creació de submercats laborals i espais marginals, emergència d'una ciutadania de segona categoria, fractures socials), però també oportunitats (satisfacció de dèficits laborals, contribució a l'equilibri demogràfic, aportació d'esperit emprenedor, evolució cap a nous espais de convivència dins del marc de la diversitat). A partir d'aquest anàlisi, l'autor sosté que una política d'immigració eficaç només es podrà fer a partir d'actuacions equilibrades, i que entre elles neutralitzin els efectes negatius que les mateixes actuacions poden comportar. Una política d'equilibris i compensacions entre les societats d'acollida i la població immigrada.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)

L'autor de l'article és el director de la Fundació Jaume Bofill. -- Ubicació de l'article dins de la publicació: pàg. 38-51Extret de la publicació: Sobre la construcció europea, FRC Revista de debat polític , primavera 2002, núm.4

RESUM: La immigració és un fenòmen inevitable i amb tendència a incrementar-se, com a conseqüència del model de creixement econòmic i social derivat del capitalisme. És un fenòmen complex i global que comporta riscos (creació de submercats laborals i espais marginals, emergència d'una ciutadania de segona categoria, fractures socials), però també oportunitats (satisfacció de dèficits laborals, contribució a l'equilibri demogràfic, aportació d'esperit emprenedor, evolució cap a nous espais de convivència dins del marc de la diversitat). A partir d'aquest anàlisi, l'autor sosté que una política d'immigració eficaç només es podrà fer a partir d'actuacions equilibrades, i que entre elles neutralitzin els efectes negatius que les mateixes actuacions poden comportar. Una política d'equilibris i compensacions entre les societats d'acollida i la població immigrada.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha