Normal view MARC view ISBD view

Impacto demoespacial de la internacionalización de los flujos migratorios en la ciudad de Barcelona Andreu Domingo Valls ; Jordi Bayona Carrasco ; Antonio López Gay

Contributor(s): Bayona Carrasco, Jordi | López Gay, Antonio.
Material type: materialTypeLabelArticlePublisher: Madrid Universidad Pontificia Comillas. Instituto Universitario de Estudios sobre Migraciones 2004Description: 41 p. 21 cm.ISSN: ISSN 1138-5774.Subject(s): Demografia | Estadística | Immigració | Immigrants | Indicadors | Migració | Barcelona In: Migraciones nº 16, diciembre 2004, p. 157-198Summary: Resum: Article que analitza les principals implicacions demogràfiques i espacials de la internacionalització dels fluxes migratoris i del creixement de la població de nacionalitat estrangera resident a la ciutat de Barcelona. L'acceleració de les migracions internacionals a partir dels anys noranta ha tancat el període de pèrdua de població iniciat els anys setanta, on la coincidència d'una baixa fecunditat, l'allargament de l'esperança de vida, l'aturada dels fluxos provinents de la resta d'Espanya i l'emigració de joves per raons residencials estaven provocant un ràpid envelliment i el descens del pes de la ciutat a l'àrea metropolitana. Al mateix temps, l'establiment de camps migratoris transnacionals implica un nou protagonisme de la ciutat gràcies al paper de filtre redistribuidor que exerceix respecte a la nova població immigrada. En darrer lloc, l'anàlisi de les pautes de concentració i segregació de les principals nacionalitats estrangeres, a partir de les dades censals del 2001, es destaca la preexistència d'una heterogeneitat sociodemogràfica per barris, l'emergència de nous espais d'assentament i diferents pautes espacials de la població estrangera, i la complexitat de la seva evolució futura.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Notes Date due Barcode
Articles de revistes Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat Hemeroteca (Browse shelf) Available Fitxa (si) - Document (no) - Miniatura (si) 4967

Inclou: Bibliografia, p. 197-198

Resum: Article que analitza les principals implicacions demogràfiques i espacials de la internacionalització dels fluxes migratoris i del creixement de la població de nacionalitat estrangera resident a la ciutat de Barcelona. L'acceleració de les migracions internacionals a partir dels anys noranta ha tancat el període de pèrdua de població iniciat els anys setanta, on la coincidència d'una baixa fecunditat, l'allargament de l'esperança de vida, l'aturada dels fluxos provinents de la resta d'Espanya i l'emigració de joves per raons residencials estaven provocant un ràpid envelliment i el descens del pes de la ciutat a l'àrea metropolitana. Al mateix temps, l'establiment de camps migratoris transnacionals implica un nou protagonisme de la ciutat gràcies al paper de filtre redistribuidor que exerceix respecte a la nova població immigrada. En darrer lloc, l'anàlisi de les pautes de concentració i segregació de les principals nacionalitats estrangeres, a partir de les dades censals del 2001, es destaca la preexistència d'una heterogeneitat sociodemogràfica per barris, l'emergència de nous espais d'assentament i diferents pautes espacials de la població estrangera, i la complexitat de la seva evolució futura.

Idioma: Castellà

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha