Normal view MARC view ISBD view

Kongrèso europuno katar i terniben romani = I Congrès europeu de la joventut gitana = I Congreso Europeo de la juventud gitana = I Congreso europeo de la juventud gitana = I european congress of the gipsy youth = I Congrès europèen de la jeunesse tsigane Ramírez- Heredia, Juan de Dios

By: Ramírez- Heredia, Juan de Dios.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: Barcelona Instituto Romanò de Serveis Socials i Culturals : Institut de la Joventut del Ministeri de Treball i Afers Socials 1997Description: 494 p 30 cm.Subject(s): Associacionisme | Dones | Drets humans | Educació | Gitanos | Infants | Comunicació intercultural | Joves | Literatura | Llenguatge i llengües | Minories | Mitjans de comunicació de massa | Participació comunitària  | Política | Racisme | Salut | Treball | EuropaSummary: Sumari: -Introducció 1. Sessió plenària. Acte inaugural. 2. Grup de debat sobre drets humans i llibertats públiques. 2.1 els drets de les minories culturals europees. Especial consideració de la minoria cultural romaní 2.2 participació en els processos de presa de decisions i òrgans consultius nacionals i internacionals 2.3 història dels mitjans de comunicació 2.4 quina política seguiran els gitanos del segle que ve? 2.5 cap a una carta europea dels drets humans 3. Grup de debat sobre educació i política social. 3.1 l'educació dels nens i nenes romanís a Europa 3.2 una universitat romaní 3.3 l'alternativa intercultural 3.4 una generació de solitaris 3.5 creació de treball entre les comunitats romanís 4. Grup de debat sobre cultura. 4.1 influència de la música romaní en la música clàssica 4.2 la estética romaní, entre el mito y la realidad 4.3 la influència romaní en la poètica flamenca 4.4 la llengua romaní i el seu aprenentatge com a vehicle de transmissió i preservació de l'herència gitana 4.5 debat: tradició i modernitat: el repte de l'adaptació 5. Grup de debat sobre participació social, associacionisme i dona. 5.1 participar és construir 5.2 els joves romà han de ser els protagonistes en la superació de la fatalitat 5.3 debat: és possible crear una xarxa europea de joves gitanos? 5.4 importància de la dona en el disseny del futur del Poble Romanò 5.5 la problemàtica de la salut a la comunitat romaní 6. Taules rodones 6.1 actualitat i futur del moviment associatiu romanò 6.2 joves flamencs 6.3 la creació de la literatura romaní 7. Sessions plenàries 7.1 Europa està per sobre del racisme 7.2 missatge a la joventut romaní 8. Gran Festa Gitana. 9. Acte de clausura. 10. Lectura de les conclusions dels grups de debat. 11. El congrés en noms. 12. Comunicacions escrites. Resum: El llibre recull les ponències i aportacions del I Congrés Europeu de la joventut gitana, celebrat a la Universitat de Barcelona del 6 al 9 de novembre de 1997. Tant per la importància de l'esdeveniment, com per la riquesa i varietat de les aportacions, ens proporciona un bon material per conèixer les possibilitats, dificultats i aspiracions més sentides pels gitanos d'Europa. Per primera vegada en la història són els gitanos joves els que prenen la paraula i marquen fites de futur per a tota la comunitat.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0113 (Browse shelf) Available 3448

Universitat de Barcelona, 6-9 novembre

Sumari: -Introducció 1. Sessió plenària. Acte inaugural. 2. Grup de debat sobre drets humans i llibertats públiques. 2.1 els drets de les minories culturals europees. Especial consideració de la minoria cultural romaní 2.2 participació en els processos de presa de decisions i òrgans consultius nacionals i internacionals 2.3 història dels mitjans de comunicació 2.4 quina política seguiran els gitanos del segle que ve? 2.5 cap a una carta europea dels drets humans 3. Grup de debat sobre educació i política social. 3.1 l'educació dels nens i nenes romanís a Europa 3.2 una universitat romaní 3.3 l'alternativa intercultural 3.4 una generació de solitaris 3.5 creació de treball entre les comunitats romanís 4. Grup de debat sobre cultura. 4.1 influència de la música romaní en la música clàssica 4.2 la estética romaní, entre el mito y la realidad 4.3 la influència romaní en la poètica flamenca 4.4 la llengua romaní i el seu aprenentatge com a vehicle de transmissió i preservació de l'herència gitana 4.5 debat: tradició i modernitat: el repte de l'adaptació 5. Grup de debat sobre participació social, associacionisme i dona. 5.1 participar és construir 5.2 els joves romà han de ser els protagonistes en la superació de la fatalitat 5.3 debat: és possible crear una xarxa europea de joves gitanos? 5.4 importància de la dona en el disseny del futur del Poble Romanò 5.5 la problemàtica de la salut a la comunitat romaní 6. Taules rodones 6.1 actualitat i futur del moviment associatiu romanò 6.2 joves flamencs 6.3 la creació de la literatura romaní 7. Sessions plenàries 7.1 Europa està per sobre del racisme 7.2 missatge a la joventut romaní 8. Gran Festa Gitana. 9. Acte de clausura. 10. Lectura de les conclusions dels grups de debat. 11. El congrés en noms. 12. Comunicacions escrites. Resum: El llibre recull les ponències i aportacions del I Congrés Europeu de la joventut gitana, celebrat a la Universitat de Barcelona del 6 al 9 de novembre de 1997. Tant per la importància de l'esdeveniment, com per la riquesa i varietat de les aportacions, ens proporciona un bon material per conèixer les possibilitats, dificultats i aspiracions més sentides pels gitanos d'Europa. Per primera vegada en la història són els gitanos joves els que prenen la paraula i marquen fites de futur per a tota la comunitat.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha