Normal view MARC view ISBD view

¿Europa musulmana o Euro-Islam? política, cultura y ciudadanía en la era de la globalización Nezar AlSayyad (ed.) ; Castells, Manuel (ed.)

By: AlSayyad, Nezar.
Contributor(s): Castells, Manuel [ed].
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Alianza ensayo 213.Publisher: Madrid Alianza cop. 2003Description: 256 p. 23 cm.ISBN: 84-206-3707-6.Subject(s): Ciutadania | Cultura | Globalització | Identitat cultural | Immigrants | Islamisme | Multiculturalisme | Musulmans | Estats Units d'Amèrica | Europa | França | Gran BretanyaSummary: Sumari: -los autores -pròlogo a la edición española -prefacio -introducción: el Islam y la identidad cambiante de Europa -Primera parte: Europa, el Islam y la identidad del estado nacional en transformación 1. Europa musulmana o euro-islam: a propósito de los discursos de la identidad y la cultura 2. Los inmigrantes musulmanes en Europa, entre el euroislam y el gueto 3. El estado-nación, la Unión Europea y las identidades transnacionales 4. El reto de las redes islámicas y la reclamación de la ciudadanía: la difícil adaptación de Europa a la globalización 5. El islam y occidente en tiempos de globalización: ¿coexistencia o choque de civilizaciones? -Segunda parte: el islam en Europa y más allá : perspectivas comparadas 6. El puesto de los musulmanes en el multiculturalismo laico británico 7. Raza, cultura y sociedad: la experiencia francesa con los musulmanes 8. La divisoria continental: el islam y las identidades musulmanas en Francia y Estados Unidos 9. Los intelectuales y el islam -Bibliografía seleccionada -índice analítico Resum: Europa és, i serà cada vegada més, multiètnica, multicultural i multirreligiosa. El qual les diferències culturals i religioses no es converteixin en banderes de combat intransigents dependrà que les societats europees acceptin aquest fet. Aquesta acceptació -sosté Manuel Castells en el pròleg a l'edició espanyola del llibre- implica no solament la tolerància de l'altre sinó l'acceptació de la diferència i, en últim terme, la valoració de la multiculturalidat. Des d'aquesta perspectiva la present obra analitza l'emergència de la cultura islàmica a Europa i les seves implicacions culturals i polítiques: una de les qüestions més importants en l'actualitat, tant intel•lectual com políticament, perquè la dialèctica entre la globalització i la identitat condiciona bona part dels nostres debats. Els estudis aquí reunits, d'alguns dels millors especialistes d'Europa, Estats Units i el món islàmic, són una contribució a l'esclariment d'aquest debat.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0152 (Browse shelf) Available 3840

Títol original: Muslim Europe or Euro-Islam. Politics, culture and citizenship in the age of globalization. - Bibliografia: p. 247-249. - Inclou índex analític. - Versió castellana de Pepa Linares. - Publicat originalment als Estats Units per University Press of America, Lanham, Maryland, U.S.A.

Sumari: -los autores -pròlogo a la edición española -prefacio -introducción: el Islam y la identidad cambiante de Europa -Primera parte: Europa, el Islam y la identidad del estado nacional en transformación 1. Europa musulmana o euro-islam: a propósito de los discursos de la identidad y la cultura 2. Los inmigrantes musulmanes en Europa, entre el euroislam y el gueto 3. El estado-nación, la Unión Europea y las identidades transnacionales 4. El reto de las redes islámicas y la reclamación de la ciudadanía: la difícil adaptación de Europa a la globalización 5. El islam y occidente en tiempos de globalización: ¿coexistencia o choque de civilizaciones? -Segunda parte: el islam en Europa y más allá : perspectivas comparadas 6. El puesto de los musulmanes en el multiculturalismo laico británico 7. Raza, cultura y sociedad: la experiencia francesa con los musulmanes 8. La divisoria continental: el islam y las identidades musulmanas en Francia y Estados Unidos 9. Los intelectuales y el islam -Bibliografía seleccionada -índice analítico Resum: Europa és, i serà cada vegada més, multiètnica, multicultural i multirreligiosa. El qual les diferències culturals i religioses no es converteixin en banderes de combat intransigents dependrà que les societats europees acceptin aquest fet. Aquesta acceptació -sosté Manuel Castells en el pròleg a l'edició espanyola del llibre- implica no solament la tolerància de l'altre sinó l'acceptació de la diferència i, en últim terme, la valoració de la multiculturalidat. Des d'aquesta perspectiva la present obra analitza l'emergència de la cultura islàmica a Europa i les seves implicacions culturals i polítiques: una de les qüestions més importants en l'actualitat, tant intel•lectual com políticament, perquè la dialèctica entre la globalització i la identitat condiciona bona part dels nostres debats. Els estudis aquí reunits, d'alguns dels millors especialistes d'Europa, Estats Units i el món islàmic, són una contribució a l'esclariment d'aquest debat.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha