Normal view MARC view ISBD view

Alumnes d'origen africà a l'escola Fullana, Judit ; Besalú, Xavier ; Vilà, Montserrat

By: Fullana, Judit.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Joan Puigbert 3.Publisher: Madrid CCG Edicions 2003Description: 237 p. 21 cm.ISBN: 84-95483-43-2.Subject(s): Africans | Educació | Escolarització | Experiències | Família | Formació del professorat | Identitat cultural | Immigrants | Integració escolar | Integració social | Plans | Programes d'acollida | Projectes | Recepció i acollida (Immigració) | Segona generació im | Catalunya | GironaSummary: Sumari: A. Pròleg, p. 7 Capítol 1: Introducció, p. 11 Capítol 2: Escolarització i rendiment acadèmic, p. 23 Capítol 3: Entorns socials, famílies, centres educatius i alumnat d'origen africà, p. 49 Capítol 4: Abdul, Eva, Fàtima i Hassan, p. 95 Capítol 5: Conclusions i propostes, p. 163 B. Apèndix: Aspectes metodològics de l'estudi, p. 211 C. Referències bibliogràfiques, p. 235 D. Bibliografía bàsica i actual sobre els processos d'escolarització d'alumnat estranger a les escoles catalanes, p. 236 Resum: Es presenta el resultat de la recerca portada a terme durant el període 1998-2001 per part del Departament de Pedagogia de la UdG en relació amb la inserció escolar de l'alumnat d'origen africà a les escoles gironines. L'objectiu de l'estudi gira al voltant de tres aspectes: l'avaluació de l'índex d'èxit i fracàs escolar de l'alumnat immigrant africà al primer i segon cicle d'ESO en el curs 1997-1998; l'anàlisi de la trajectòria escolar i dels factors condicionants - familiar, socials, culturals, escolars i personals-del rendiment acadèmic de l'alumnat objecte d'estudi i; l'establiment de pautes orientatives de millora envers els professionals del procés d' escolarització dels immigrants d'origen africà. La metodologia d'anàlisi es basa tant en un estudi descriptiu i quantitatiu dels alumnes fills d'immigrants africans com en un estudi qualitatiu, a partir de l'estudi pràctic de nou casos. Si bé, la font de les dades resultants, provenen d'entrevistes i qüestionaris, l'anàlisi de la informació s'ha fet aplicant-hi tècniques d'anàlisi de contingut.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Edu/0038 (Browse shelf) Available 3802

El present document és una síntesi del projecte de recerca El procés d'escolarització de l'alumnat fill de famílies immigrades d'origen africà escolaritzat a les comarques de Girona fet a partir de la col·laboració entre el Departament de Pedagogia de la UdG i el GRAMC. - Títol de la col·lecció a contracoberta: Joan Puigbert. Història, pedagogia, política. - Referències bibliogràfiques. - Apèndix metodològic de l'estudi: p. 211-234.

Sumari: A. Pròleg, p. 7 Capítol 1: Introducció, p. 11 Capítol 2: Escolarització i rendiment acadèmic, p. 23 Capítol 3: Entorns socials, famílies, centres educatius i alumnat d'origen africà, p. 49 Capítol 4: Abdul, Eva, Fàtima i Hassan, p. 95 Capítol 5: Conclusions i propostes, p. 163 B. Apèndix: Aspectes metodològics de l'estudi, p. 211 C. Referències bibliogràfiques, p. 235 D. Bibliografía bàsica i actual sobre els processos d'escolarització d'alumnat estranger a les escoles catalanes, p. 236 Resum: Es presenta el resultat de la recerca portada a terme durant el període 1998-2001 per part del Departament de Pedagogia de la UdG en relació amb la inserció escolar de l'alumnat d'origen africà a les escoles gironines. L'objectiu de l'estudi gira al voltant de tres aspectes: l'avaluació de l'índex d'èxit i fracàs escolar de l'alumnat immigrant africà al primer i segon cicle d'ESO en el curs 1997-1998; l'anàlisi de la trajectòria escolar i dels factors condicionants - familiar, socials, culturals, escolars i personals-del rendiment acadèmic de l'alumnat objecte d'estudi i; l'establiment de pautes orientatives de millora envers els professionals del procés d' escolarització dels immigrants d'origen africà. La metodologia d'anàlisi es basa tant en un estudi descriptiu i quantitatiu dels alumnes fills d'immigrants africans com en un estudi qualitatiu, a partir de l'estudi pràctic de nou casos. Si bé, la font de les dades resultants, provenen d'entrevistes i qüestionaris, l'anàlisi de la informació s'ha fet aplicant-hi tècniques d'anàlisi de contingut.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha