Normal view MARC view ISBD view

Causes i dinàmiques d'exclusió social dels immigrants a Europa : estudi i anàlisi de tres casos Dinamarca (Copenhagen), Itàlia (Milà i Nàpols) i Espanya (Barcelona) López, Lola ; Crespo, Rafael

By: López, Lola.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [Barcelona] Centre d'Estudis Africans de Barcelona 2002Description: 42 p. 30 cm.Subject(s): Avaluació | Discriminació | Immigrants | Indicadors | Integració | Infants abandonats | Política d'immigració | Recomanacions | Barcelona | EspanyaSummary: Sumario: Part I: Exclusió social de la població immigrada estrangera: Premisses teòriques i metodològiques, p. 2-8 Informe Final de Barcelona, p. 10-42 1. La dimensió i les característiques de la immigració a Espanya, p. 10-19 2. Àmbits d'exclusió dels immigrants, p. 19-31 3. Factors de risc d'exclusió dels immigrants, p. 31-35 4. Efectes de les polítiques sobre la trajectòria d'exclusió, p. 35-40 Conclusions i Recomanacions, p. 40-42 Resum: S'exposa la panoràmica global del fenomen migratori a Europa a partir de l'exposició teòrica i metodològica dels seus vincles amb els conceptes d'exclusió, integració i pobresa. Així mateix, i a a manera de contextualització pràctica de la matèria objecte d'estudi, es presenta l'informe resultant de l'estudi i anàlisi en matèria de política immigratòria de la dimensió, característiques, àmbits d'exclusió, factors de risc d'exclusió de la migració extracomunitària al context estatal i local d'Espanya i Barcelona, respectivament. Com a conclusió general de la recerca es destaca la rellevància de la condició d'irregularitat i la problemàtica de l'habitatge, com a factors determinants de l'exclusió de la població no-comunitària. Finalment, i pel que fa a les propostes d'actuació presentades s'estructuren al voltant dels punts següents: a) El reforçament de la política de recepció i acollida de la població extrangera. b) La necessitat d'intensificar el suport per part de les instàncies supramunicipals. c) La millora de coordinació entre administracions i entitats especialitzades en serveis d'atenció a immigrants i exclosos. d) L'impuls i potenciació de la integració i participació dels immigrants tant als projectes vigents com als òrgans de participació ciutadana. e) La promoció d'una concepció de ciutadania per residència. f) La potenciació de polítiques municipals d'integració social, laboral i d'habitatge dels menors no acompanyats.
List(s) this item appears in: Escola d'Estiu 2019
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat PEL/0095 (Browse shelf) Available 3748

Títol estret de la coberta. - El present document contempla únicament l'estudi i anàlisi del cas de Barcelona. - A la part inferior de la coberta: Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Regidoria de Drets Civils. - Les mencions de responsabilitat s'han estret de la coberta. - Inclou indicadors referents a la taxa de creixement de la població estrangera així com la seva distribució territorial per districtes del període cronològic 2001-2002. - Bibliografia: p.9.

Sumario: Part I: Exclusió social de la població immigrada estrangera: Premisses teòriques i metodològiques, p. 2-8 Informe Final de Barcelona, p. 10-42 1. La dimensió i les característiques de la immigració a Espanya, p. 10-19 2. Àmbits d'exclusió dels immigrants, p. 19-31 3. Factors de risc d'exclusió dels immigrants, p. 31-35 4. Efectes de les polítiques sobre la trajectòria d'exclusió, p. 35-40 Conclusions i Recomanacions, p. 40-42 Resum: S'exposa la panoràmica global del fenomen migratori a Europa a partir de l'exposició teòrica i metodològica dels seus vincles amb els conceptes d'exclusió, integració i pobresa. Així mateix, i a a manera de contextualització pràctica de la matèria objecte d'estudi, es presenta l'informe resultant de l'estudi i anàlisi en matèria de política immigratòria de la dimensió, característiques, àmbits d'exclusió, factors de risc d'exclusió de la migració extracomunitària al context estatal i local d'Espanya i Barcelona, respectivament. Com a conclusió general de la recerca es destaca la rellevància de la condició d'irregularitat i la problemàtica de l'habitatge, com a factors determinants de l'exclusió de la població no-comunitària. Finalment, i pel que fa a les propostes d'actuació presentades s'estructuren al voltant dels punts següents: a) El reforçament de la política de recepció i acollida de la població extrangera. b) La necessitat d'intensificar el suport per part de les instàncies supramunicipals. c) La millora de coordinació entre administracions i entitats especialitzades en serveis d'atenció a immigrants i exclosos. d) L'impuls i potenciació de la integració i participació dels immigrants tant als projectes vigents com als òrgans de participació ciutadana. e) La promoció d'una concepció de ciutadania per residència. f) La potenciació de polítiques municipals d'integració social, laboral i d'habitatge dels menors no acompanyats.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha