Normal view MARC view ISBD view

Astrolabius : Estrategias para la inclusión estudio de las competencias clave para la empleabilidad en los colectivos en riesgo de exclusión SURT ; Associació de Dones per la Inserció Laboral

By: SURT (Associació).
Contributor(s): Associació de Dones per la Inserció laboral (SURT).
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [S.l.] [S.n.] [2003?]Description: 63 p. 30 cm.Subject(s): Atur | Discriminació en el treball | Discriminació | Dones | Enquestes | Projectes d'investigació | Promoció de les dones | Recomanacions | Treball | EspanyaSummary: Sumari: 1. Presentación del proyecto y de los objetivos, p. 5 2. Presentación de los socios transnacionales, p. 8 3. Contexto: El empleo, p. 13 4. Marco teórico e hipótesis, p. 23 5. El trabajo transnacional del proyecto, p. 31 6. Trabajo de campo, p. 37 7. Conclusiones y propuestas, p. 45 8. Bibliografía, p. 55 9. Equipo de trabajo y agradecimientos, p. 61 Resum: Es presenta la continuació del projecte d'investigació iniciat a l'any 1998 entorn l'estudi de les competències claus per a la integració laboral de les dones en situació de risc d'exclusió social: dones majors de 45 anys aturades de llarga duració, dones joves sense qualificació professional i dones immigrants. Si bé el propòsit general de la recerca va ser dónar resposta a la millora de l'ocupació dels tres col·lectius de dones objecte d'estudi, els objectius principals d'anàlisi apareixen sintetitzats en els següents: - L'anàlisi dels processos de major incidència en la situació de baixa ocupació dels grups de dones anteriorment identificat. - L'elaboració d'un model d'anàlisi de les competències per l'ocupació dels col·lectius en risc d'exclussió d'acord a criteris de gènere i diversitat cultural. - L'impuls de noves perspectives d'ocupació a dintre del marc de la UE i de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques. - El disseny d'estratègies comuns, a nivell polític i amb la mediació dels agents socials, en el context europeu de lluita contra l'esclussió sociolaboral dels col·lectius de risc identificat anteriorment. Com a conclusions generals es destaquen la necessitat de redefinir els diversos nivells de competència laboral d'acord amb la persona i al context laboral específic; l'avaluació exhaustiva de l'impacte real de les polítiques d'ocupació; la revisió dels indicadors de mesura d'exlusió social; i, finalment, l'impuls de polítiques encaminades a la formació continuada i d'integració sociolaboral personalitzada de les dones, i, en particular, en l'àmbit de les noves tecnologies.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Dona/0063 (Browse shelf) Available 3830

Títol estret de la coberta. - El proyecto Astrolabius: Estrategias para la inclusión: estudio de las competencias clave para la empleabilidad en los colectivos en riesgo de exclusión, es la continuación de una línea de investigación que SURT comenzó en el año 1998 para mejorar los procesos que permiten acceder a las mujeres al mercado de trabajo. - Presentació. - Bibliografia: p. 56-60.

Sumari: 1. Presentación del proyecto y de los objetivos, p. 5 2. Presentación de los socios transnacionales, p. 8 3. Contexto: El empleo, p. 13 4. Marco teórico e hipótesis, p. 23 5. El trabajo transnacional del proyecto, p. 31 6. Trabajo de campo, p. 37 7. Conclusiones y propuestas, p. 45 8. Bibliografía, p. 55 9. Equipo de trabajo y agradecimientos, p. 61 Resum: Es presenta la continuació del projecte d'investigació iniciat a l'any 1998 entorn l'estudi de les competències claus per a la integració laboral de les dones en situació de risc d'exclusió social: dones majors de 45 anys aturades de llarga duració, dones joves sense qualificació professional i dones immigrants. Si bé el propòsit general de la recerca va ser dónar resposta a la millora de l'ocupació dels tres col·lectius de dones objecte d'estudi, els objectius principals d'anàlisi apareixen sintetitzats en els següents: - L'anàlisi dels processos de major incidència en la situació de baixa ocupació dels grups de dones anteriorment identificat. - L'elaboració d'un model d'anàlisi de les competències per l'ocupació dels col·lectius en risc d'exclussió d'acord a criteris de gènere i diversitat cultural. - L'impuls de noves perspectives d'ocupació a dintre del marc de la UE i de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques. - El disseny d'estratègies comuns, a nivell polític i amb la mediació dels agents socials, en el context europeu de lluita contra l'esclussió sociolaboral dels col·lectius de risc identificat anteriorment. Com a conclusions generals es destaquen la necessitat de redefinir els diversos nivells de competència laboral d'acord amb la persona i al context laboral específic; l'avaluació exhaustiva de l'impacte real de les polítiques d'ocupació; la revisió dels indicadors de mesura d'exlusió social; i, finalment, l'impuls de polítiques encaminades a la formació continuada i d'integració sociolaboral personalitzada de les dones, i, en particular, en l'àmbit de les noves tecnologies.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha