Normal view MARC view ISBD view

Defensa de la Constitución y enseñanza básica obligatoria integración educativa intercultural y homeschooling Ana María Redondo

By: Redondo, Ana María.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Novedades de derecho público 5.Publisher: Valencia Tirant Lo Blanch cop. 2003Description: 196 p. 22 cm.ISBN: 84-8442-921-0.Subject(s): Avaluació | Democràcia | Drets civils | Educació | Ensenyament | Escolarització | Immigració | Integració escolar | Comunicació intercultural | Legislació | Menors | Minories | Religió | Espanya | Estats Units d'Amèrica | EuropaSummary: Sumari: - Prólogo de Dª Paloma Biblino Campos, p. 15 - Introducción, p. 21 I. Capítulo I: La generalización de la enseñanza básica 1. Evolución histórica significativa del proceso de propagación de la enseñanza, p. 31 II. Capítulo II. El artículo 27.4 de la Constitución: La obligación de cursar la enseñanza básica 1. La fundamentalidad de un derecho-deber, p. 65 2. La enseñanza básica obligatoria como mecanismo de defensa del modelo constitucional, p. 74 III. Capítulo III. El contenido de la obligación y la defensa del modelo constitucional 1. A modo de planteamiento, p. 79 2. El contenido constitucional de la enseñanza básica, p. 85 3. Contenidos del sistema educativo, p. 92 IV. Capítulo IV. Incumplimiento de la obligación escolar y sanciones 1. Incumplimientos tipificados y sancionables, p. 107 2. La imposición de sanciones en supuestos de absentismo escolar, p. 112 V. Capítulo V. La objeción al deber escolar: Integración educativa intercultural y homeschooling 1. Una realidad emergente, p. 119 2. Homeschooling o educación en el hogar, p. 122 3. Diversidad religiosa y cultural versus enseñanza básica obligatoria, p. 172 - Bibliografía, p. 191 Resum: Partint del principi que l’educació bàsica és obligatòria i gratuita per a tothom, s’observa que la Constitució no equipara l’ensenyament bàsic amb l’escolarització obligatòria. En canvi la LOGSE i la LOCE si que contemplen aquesta equiparació en el desenvolupament del seu text normatiu. La consequència d’aquest desenvolupament normatiu restrictiu de la llibertat d’ensenyament és l’emergència de conflictes derivats de l’incompliment de l‘obligació escolar. Els problemes que això planteja és el que aquí s’estudia en profunditat, aportant respostes a alguns dels conflictes que es susciten en l’actualitat, i diferenciant, clarament, els suposats d’absentisme escolar, fruit de situacions que fan del menor un víctima de l’entorn de marginalitat en el que es desenvolupa la seva existència d’aquells altres casos que tenen a veure amb la decisió conscient de les famílies d’educar responsablement al nen fora del sistema educatiu escolar.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Edu/0044 (Browse shelf) Available 4098

A la part inferior de la portada: IDP. Institut de Dret Públic

Sumari: - Prólogo de Dª Paloma Biblino Campos, p. 15 - Introducción, p. 21 I. Capítulo I: La generalización de la enseñanza básica 1. Evolución histórica significativa del proceso de propagación de la enseñanza, p. 31 II. Capítulo II. El artículo 27.4 de la Constitución: La obligación de cursar la enseñanza básica 1. La fundamentalidad de un derecho-deber, p. 65 2. La enseñanza básica obligatoria como mecanismo de defensa del modelo constitucional, p. 74 III. Capítulo III. El contenido de la obligación y la defensa del modelo constitucional 1. A modo de planteamiento, p. 79 2. El contenido constitucional de la enseñanza básica, p. 85 3. Contenidos del sistema educativo, p. 92 IV. Capítulo IV. Incumplimiento de la obligación escolar y sanciones 1. Incumplimientos tipificados y sancionables, p. 107 2. La imposición de sanciones en supuestos de absentismo escolar, p. 112 V. Capítulo V. La objeción al deber escolar: Integración educativa intercultural y homeschooling 1. Una realidad emergente, p. 119 2. Homeschooling o educación en el hogar, p. 122 3. Diversidad religiosa y cultural versus enseñanza básica obligatoria, p. 172 - Bibliografía, p. 191 Resum: Partint del principi que l’educació bàsica és obligatòria i gratuita per a tothom, s’observa que la Constitució no equipara l’ensenyament bàsic amb l’escolarització obligatòria. En canvi la LOGSE i la LOCE si que contemplen aquesta equiparació en el desenvolupament del seu text normatiu. La consequència d’aquest desenvolupament normatiu restrictiu de la llibertat d’ensenyament és l’emergència de conflictes derivats de l’incompliment de l‘obligació escolar. Els problemes que això planteja és el que aquí s’estudia en profunditat, aportant respostes a alguns dels conflictes que es susciten en l’actualitat, i diferenciant, clarament, els suposats d’absentisme escolar, fruit de situacions que fan del menor un víctima de l’entorn de marginalitat en el que es desenvolupa la seva existència d’aquells altres casos que tenen a veure amb la decisió conscient de les famílies d’educar responsablement al nen fora del sistema educatiu escolar.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha