Normal view MARC view ISBD view

El Turno de los inmigrantes esferas de justicia y políticas de acomodación Ricard Zapata-Barrero

Material type: materialTypeLabelBookSeries: Inmigración y refugio 6.Publisher: Madrid Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, Secretaría General de Asuntos Sociales, Instituto de Migraciones y Servicios Sociales cop. 2002Description: 317 p. 22 cm.ISBN: 84-8446-053-3.Subject(s): Administració local | Avaluació | Bones pràctiques | Enquestes | Estadística | Immigració | Immigrants | Indicadors | Integració social | Política d'immigració | Recepció i acollida (Immigració) | Recomanacions | Barcelona | Catalunya | EspanyaSummary: Sumari: - Presentación, p. 11 - Prefacio, p. 13 - Agradecimientos, p. 17 0. Introducción. Un enfoque politológico para el estudio de la inmigración, p. 19 1. El debate contemporáneo: ¿Cómo afecta la presencia de los inmigrantes al sistema político democrático liberal?, p. 27 2. Un marco analítico para el estudio de la acomodación de los inmigrantes, p. 69 3. Historia de las políticas de acomodación del ayuntamiento de Barcelona, p. 101 4. Análisis de los cuestionarios, p. 121 5. Balance final: análisis de las entrevistas, p. 131 6. Recomendaciones, p. 165 7. Anexos, p. 229 8. Referencias bibliográficas, p. 305 Resum: Es presenta l'estudi i avaluació crítica entorn la rellevància i influència dels actors polítics de caràcter local i municipal en els mecanismes de recepció i acollida de la població immigrant, en el seu procés d'acomodació i d'integració i en el grau autònom d'actuació en relació amb els límits imposats per l'estructura pública institucional. Així doncs,es descriu la idoneïtat de les polítiques públiques d'acomodació a partir de l'anàlisi teòric, conceptual i normatiu portat a terme per part de l'Ajuntament de Barcelona i de l'anàlisi estadístic de la valoració ciutadana de les diverses actuacions realitzades per aquesta institució en matèra immigratòria. Si bé el marc de referència és de caràcter fonamentalment local, la finalitat de la recerca és servir de base no tan sols per replantejar la problemàtica de la immigració de d'un enfocament estrictament institucional sinó des d'un tractament multinivell, és a dir, autonòmic, estatal i europeu. Tots ells marcs de referència encara pendets d'analitzar des d'una perspectiva estrictament política.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0146 (Browse shelf) Available 3828

Referències bibliogràfiques. - Inclou taula cronològica de les iniciatives de l'Ajuntament de Barcelona a nivell central encara que no de districtes, en matèria d'acomodació, recepció i acollida dels immigrants des de 1984 fins a 1999: p. 104-110. - En concreto, la ParteI (El debate contemporáneo) es una combinación de dos trabajos: 'Inmigración e innovación política' (Revista Migraciones, 8, dic. 2000; 7-58), y 'Nous reptes per a la teoria liberal-democrática: justícia i immigració' (Diàlegs, 8, abril/juny 2000; 31-55); la mayoría del Capítulo 1 de la Parte V (Hacia un Plan Integral sobre la Inmigración), apareció con el título 'La relació entre els immigrants i les Administracions: onze temes bàsics per a debatre polítiques d'integració' (Papers de la Fundació R. Campalans, 122, des. 2000), y finalmente, el Capítulo 1 de la Parte II (Límites externos: fundamentos del marco analítico) es una versión más amplia de un artículo titulado '¿De qué modo las instituciones públicas deberían acomodar a los inmigrantes? Un marco analítico para el análisis' (Gestión y Análisis de Políticas Públicas -INAP, 2001, núm. 20; 23-36). - Annexos.

Sumari: - Presentación, p. 11 - Prefacio, p. 13 - Agradecimientos, p. 17 0. Introducción. Un enfoque politológico para el estudio de la inmigración, p. 19 1. El debate contemporáneo: ¿Cómo afecta la presencia de los inmigrantes al sistema político democrático liberal?, p. 27 2. Un marco analítico para el estudio de la acomodación de los inmigrantes, p. 69 3. Historia de las políticas de acomodación del ayuntamiento de Barcelona, p. 101 4. Análisis de los cuestionarios, p. 121 5. Balance final: análisis de las entrevistas, p. 131 6. Recomendaciones, p. 165 7. Anexos, p. 229 8. Referencias bibliográficas, p. 305 Resum: Es presenta l'estudi i avaluació crítica entorn la rellevància i influència dels actors polítics de caràcter local i municipal en els mecanismes de recepció i acollida de la població immigrant, en el seu procés d'acomodació i d'integració i en el grau autònom d'actuació en relació amb els límits imposats per l'estructura pública institucional. Així doncs,es descriu la idoneïtat de les polítiques públiques d'acomodació a partir de l'anàlisi teòric, conceptual i normatiu portat a terme per part de l'Ajuntament de Barcelona i de l'anàlisi estadístic de la valoració ciutadana de les diverses actuacions realitzades per aquesta institució en matèra immigratòria. Si bé el marc de referència és de caràcter fonamentalment local, la finalitat de la recerca és servir de base no tan sols per replantejar la problemàtica de la immigració de d'un enfocament estrictament institucional sinó des d'un tractament multinivell, és a dir, autonòmic, estatal i europeu. Tots ells marcs de referència encara pendets d'analitzar des d'una perspectiva estrictament política.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha