Normal view MARC view ISBD view

Fòrum Europa : Barcelona 2003 la participació de la societat en l'estat de benestar del segle XXI Fòrum Europa

By: Fòrum Europa.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [Barcelona] Diputació de Barcelona, Xarxa de municipis : Flor de Maig, Centre per a la Participació Ciutadana 2003Description: 243 p. en paginació múltiple il. b/n 30 cm.Subject(s): Divorci | Dones | Economia | Estat del benestar | Immigració | Infants | Integració | Integració al treball | Migració | Minories | Participació comunitària  | Pobresa | Política laboral | Política social | Amèrica Llatina | Buenos Aires | Espanya | Estats Units d'Amèrica | EuropaSummary: Sumari: 1. Unequal opportunities and social inheritance, p. 5 2. Towards the good society, once again?, p. 24 3. Los nuevos fenómenos migartorios: retos y políticas, p. 43 4. Social and economical transformation and social exclusion, p. 87 5. Individualización y divorcio en la Unión Europea, p. 105 6. Integration of ethnic minorities (abstract), p. 135 7. Social policy strategies to combat income poverty of children and families in Europe, p. 139 8. The Transition from school-to-work and its consequences (presentació power point), p. 155 9. Women between home and employment in Britain and Spain, p. 179 10. Partial deregulation in Spain: More cons than pros, p. 193 11. El estado del bienestar en el siglo XXI, p. 225 12. Buenos Aires: transitando la crisis, p. 235 Resum: S'exposen els factors condicionants implicats en el procès socio-econòmic de l'estat del benestar a Europa, Amèrica Llatina i Estats Units, en relació amb l'educació, la immigració, l'economia, l'estructura familiar, la política social, laboral i de mercat, la divisió de treball de gènere, el treball temporal i la participació política i social. Si bé la teoria clàssica econòmica vinculava el desenvolupament del benestar tan sols al creixement econòmic, el canvi estructural demogràfic i financer, ha posat en crisis aquest model. Així doncs, davant el fracàs de sistemes polítics de caire liberal i neo-liberal, responsables de l'increment de la segmentació i desigualtat social i, de l'índex de pobresa resultant tant de la progressiva privatització econòmica com de la desigualtat d'oportunitats a nivell social, laboral i cultural, es fa necessari no tan sols la reivindicació d'un nou model econòmic, sinó d'una política estatal basada en la igualtat d'oportunitats socials envers l'assoliment igualitari de l'anomenat estat del benestar. Un estat del benestar, en definitiva, lligat a la implementació d'una nova interrelació recíproca entre política pública, econòmica, laboral i familiar que facin front als canvis estructurals familiars i laborals derivats de la incorporació de la dóna i de la població immigrant al món laboral i de l'augment de la taxa de pobreça infantil, resultant de la desigualtat d'oportunitats en l'accès a serveis públics socials i educatius.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0134 (Browse shelf) Available 3765

Dossier de ponències. - Textos de les ponències en castellà i anglès. -Fòrum celebrat els díes 19, 29 i 21 de març de 2003. - A la part inferior de la coberta: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) - A la part inferior de la coberta: www.diba.es/forumeuropa - De la mateixa manera que es va fer en l'edició del Fòrum Europa 2001, es publicarà una edició definitiva en el marc de la col·lecció Papers de Participació Ciutadana - Preliminars. - Referències bibliogràfiques. ; anglès

Sumari: 1. Unequal opportunities and social inheritance, p. 5 2. Towards the good society, once again?, p. 24 3. Los nuevos fenómenos migartorios: retos y políticas, p. 43 4. Social and economical transformation and social exclusion, p. 87 5. Individualización y divorcio en la Unión Europea, p. 105 6. Integration of ethnic minorities (abstract), p. 135 7. Social policy strategies to combat income poverty of children and families in Europe, p. 139 8. The Transition from school-to-work and its consequences (presentació power point), p. 155 9. Women between home and employment in Britain and Spain, p. 179 10. Partial deregulation in Spain: More cons than pros, p. 193 11. El estado del bienestar en el siglo XXI, p. 225 12. Buenos Aires: transitando la crisis, p. 235 Resum: S'exposen els factors condicionants implicats en el procès socio-econòmic de l'estat del benestar a Europa, Amèrica Llatina i Estats Units, en relació amb l'educació, la immigració, l'economia, l'estructura familiar, la política social, laboral i de mercat, la divisió de treball de gènere, el treball temporal i la participació política i social. Si bé la teoria clàssica econòmica vinculava el desenvolupament del benestar tan sols al creixement econòmic, el canvi estructural demogràfic i financer, ha posat en crisis aquest model. Així doncs, davant el fracàs de sistemes polítics de caire liberal i neo-liberal, responsables de l'increment de la segmentació i desigualtat social i, de l'índex de pobresa resultant tant de la progressiva privatització econòmica com de la desigualtat d'oportunitats a nivell social, laboral i cultural, es fa necessari no tan sols la reivindicació d'un nou model econòmic, sinó d'una política estatal basada en la igualtat d'oportunitats socials envers l'assoliment igualitari de l'anomenat estat del benestar. Un estat del benestar, en definitiva, lligat a la implementació d'una nova interrelació recíproca entre política pública, econòmica, laboral i familiar que facin front als canvis estructurals familiars i laborals derivats de la incorporació de la dóna i de la població immigrant al món laboral i de l'augment de la taxa de pobreça infantil, resultant de la desigualtat d'oportunitats en l'accès a serveis públics socials i educatius.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha