Normal view MARC view ISBD view

Impacto mediático de la inmigración en la Comunidad Valenciana análisis de prensa (IVº trimestre 2002) Fundación CEIM. Centro de Estudios para la Integración Social y Formación de Inmigrantes de la Comunidad Valenciana

By: Fundación CEIM.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [S.l.] [S.n.] [2002]@@[2003]Description: [113] p. 30 cm.Subject(s): Avaluació | Demografia | Estadística | Estrangers | Immigració | Integració al treball | Mitjans de comunicació de massa | Premsa | Comunitat Autònoma de València | EspanyaSummary: Sumari: I. Introducción, p. 10 II. Marco teórico y metodológico, p. 12 III. Análisis del contexto, p. 22 III.1 La inmigración en España y en la Comunidad Valenciana: evolución reciente y situación actual, p. 25 III.2 Difusión y audiencia de la prensa diaria en la Comunidad Valenciana, p. 49 IV. Análisis de los textos, p. 54 IV.1 Análisis cuantitativo, p. 55 IV.2 Análisis cualitativo, p. 71 V. Conclusiones provisionales, p. 76 VI. Anexo: relación de informaciones publicadas, p. 84 VII. Bibliografía, p. 136 Resum: Es presenta l'anàlisi, a nivell quantitatiu i qualitatiu, de l'impacte de la immigració i dels processos socials, econòmics, polítics i culturals hi associats, a la premsa de la Comunitat Valenciana. L'objectiu fonamental d'aquest estudi és tractar d'evidenciar d'una banda, l'índex d'integració social i tractament mediàtic del fenòmen immigratori i d'una altra banda, el marc configurador de l'estructura, agents, contingut i distorsions del discurs públic entorn la immigració. Si bé la hipòtesi de treball es fonamenta en demostrar el desfasament del tractament informatiu de la immigració respecte a la seva evolució real, és a dir, destacant la seva dimensió problemàtica per a sobre del seu procés integrador, el propòsit del present estudi és analitzar les principals variables responsables de la interacció comunicativa de la premsa: la font informativa, la temàtica exposada, el mitjà utilitzat, el receptor o destinatari de la informació, el context i els efectes socials, polítics i institucionals. Pel que fa a la metodologia d'estudi aplicat es concreta en l'anàlisi de 587 notícies relacionades amb la immigració i publicades, durant l'últim trimestre de 2002 als diaris valencians -Levante-EMV, Las Provincias i el Diario de Valencia- i nacionals amb suplement regional -ABC, El País i El Mundo-. Quant a l'estructura del document apareix dividit en dos apartats: - L'anàlisi del context actual de la immigració a Espanya i València amb la identificació de les causes, efectes i tipologia dels immigrants així com la descripció de l'estructura, difusió i audiència de la premsa objecte d'estudi. - L'anàlisi quantitatiu, classificació i codificació de cadascuna de les notícies d'acord amb les variables següents: mitjà, data de publicació, àmbit, font, temàtica, àrea, referència i gènere informatiu.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0183 (Browse shelf) Available 4009

Títol obtingut de la coberta. - El presente informe ha sido realizado por un equipo de especialistas coordinados por los profesores Pere J. Beneyto (Universidad de Valencia) y Pedro Guillén Rozalén (Universidad Nacional de Educación a Distancia), en colaboración con el departamento de documentación de la Fundación CEIM - Intr. . - Annex. - Bibliografia: p. 137-141.

Sumari: I. Introducción, p. 10 II. Marco teórico y metodológico, p. 12 III. Análisis del contexto, p. 22 III.1 La inmigración en España y en la Comunidad Valenciana: evolución reciente y situación actual, p. 25 III.2 Difusión y audiencia de la prensa diaria en la Comunidad Valenciana, p. 49 IV. Análisis de los textos, p. 54 IV.1 Análisis cuantitativo, p. 55 IV.2 Análisis cualitativo, p. 71 V. Conclusiones provisionales, p. 76 VI. Anexo: relación de informaciones publicadas, p. 84 VII. Bibliografía, p. 136 Resum: Es presenta l'anàlisi, a nivell quantitatiu i qualitatiu, de l'impacte de la immigració i dels processos socials, econòmics, polítics i culturals hi associats, a la premsa de la Comunitat Valenciana. L'objectiu fonamental d'aquest estudi és tractar d'evidenciar d'una banda, l'índex d'integració social i tractament mediàtic del fenòmen immigratori i d'una altra banda, el marc configurador de l'estructura, agents, contingut i distorsions del discurs públic entorn la immigració. Si bé la hipòtesi de treball es fonamenta en demostrar el desfasament del tractament informatiu de la immigració respecte a la seva evolució real, és a dir, destacant la seva dimensió problemàtica per a sobre del seu procés integrador, el propòsit del present estudi és analitzar les principals variables responsables de la interacció comunicativa de la premsa: la font informativa, la temàtica exposada, el mitjà utilitzat, el receptor o destinatari de la informació, el context i els efectes socials, polítics i institucionals. Pel que fa a la metodologia d'estudi aplicat es concreta en l'anàlisi de 587 notícies relacionades amb la immigració i publicades, durant l'últim trimestre de 2002 als diaris valencians -Levante-EMV, Las Provincias i el Diario de Valencia- i nacionals amb suplement regional -ABC, El País i El Mundo-. Quant a l'estructura del document apareix dividit en dos apartats: - L'anàlisi del context actual de la immigració a Espanya i València amb la identificació de les causes, efectes i tipologia dels immigrants així com la descripció de l'estructura, difusió i audiència de la premsa objecte d'estudi. - L'anàlisi quantitatiu, classificació i codificació de cadascuna de les notícies d'acord amb les variables següents: mitjà, data de publicació, àmbit, font, temàtica, àrea, referència i gènere informatiu.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha