Normal view MARC view ISBD view

La ciudadanía europea Jordi Borja ; Geneviève Dourthe ; i Valérie Peugeot ; [coord. de esta ed. M. Ángels Espuny

Contributor(s): Dourthe, Geneviève | Peugeot, Valérie | Espuny, Maria Àngels.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Atalaya 67.Publisher: Barcelona Península 2001Description: 379 p. 23 cm.ISBN: 84-8307-348-X.Subject(s): Ciutadania | Comunicació | Democràcia | Drets civils | Dret social | Participació comunitària  | Política europea | Tecnologia de la informacióSummary: Sumario: Presentación, p. 15 Nota introductoria: La ciudadanía europea. Informe-propuesta, participación, derechos sociales y derechos cívicos. Junio 1999, p. 17 Introducción, p. 29 1. Ciudadanía y nacionalidad, p. 33 2. Renovación del modelo democrático, p. 51 3. La dimensión social de la ciudadanía europea, p. 75 4. Ciudadanía y nuevas tecnologías de la información y de la comunicación, p. 121 5. Propuestas para las ciudades y las regiones, p. 135 6. Conclusiones. Resumen de las propuestas, p. 145 7. Eurociudades. La ciudadanía europea. Elementos introductorios, p. 165 Bibliografía, p. 187 Anexos, p. 199 Resum: A través d'aquest informe es pretén recollir les idees i posicions més interessants des del punt de vista de la seva legitimització institucional, intelectual i social, al voltant de la ciutadania europea. Ara bé, un concepte de ciutadania que no es presenta de forma aïllada sinó en relació a problemàtiques encara vigents i representades mitjançant l'estreta vinculació existent entre la ciutadanía, la nacionalitat, els drets cívics, socials i programàtics o les noves tecnologies. Document basat en més d'un centenar de documents, troba el seu nucli argumentatiu en la revisió crítica dels tractats de la Unió Europea de Maastrich (1992), Amsterdam (1997) i Niza (2000) així com de la Carta de Drets Fonamentals. L'objectiu final de l'informe és servir de marc teòric per una redefinició possitiva dels drets civils, socials i polítics conformadors d'una ciutadania europea veritablement democràtica.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat PE/0088 (Browse shelf) Available 3579

Bibliografía: p. 187-199. - Referències bibliogràfiques. - Annexos de documentació relativa a tractats, cartes, articulats, disposicions, informes i projectes de la UE, el PE i el Consell d'Europa entre d'altres: p. 199-379. - Referències bibliogràfiques.

Sumario: Presentación, p. 15 Nota introductoria: La ciudadanía europea. Informe-propuesta, participación, derechos sociales y derechos cívicos. Junio 1999, p. 17 Introducción, p. 29 1. Ciudadanía y nacionalidad, p. 33 2. Renovación del modelo democrático, p. 51 3. La dimensión social de la ciudadanía europea, p. 75 4. Ciudadanía y nuevas tecnologías de la información y de la comunicación, p. 121 5. Propuestas para las ciudades y las regiones, p. 135 6. Conclusiones. Resumen de las propuestas, p. 145 7. Eurociudades. La ciudadanía europea. Elementos introductorios, p. 165 Bibliografía, p. 187 Anexos, p. 199 Resum: A través d'aquest informe es pretén recollir les idees i posicions més interessants des del punt de vista de la seva legitimització institucional, intelectual i social, al voltant de la ciutadania europea. Ara bé, un concepte de ciutadania que no es presenta de forma aïllada sinó en relació a problemàtiques encara vigents i representades mitjançant l'estreta vinculació existent entre la ciutadanía, la nacionalitat, els drets cívics, socials i programàtics o les noves tecnologies. Document basat en més d'un centenar de documents, troba el seu nucli argumentatiu en la revisió crítica dels tractats de la Unió Europea de Maastrich (1992), Amsterdam (1997) i Niza (2000) així com de la Carta de Drets Fonamentals. L'objectiu final de l'informe és servir de marc teòric per una redefinició possitiva dels drets civils, socials i polítics conformadors d'una ciutadania europea veritablement democràtica.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha