Normal view MARC view ISBD view

La Ciutat de Barcelona els propers vint anys : prospectiva d'habitatge, demografia i mercat de treball segona versió M. Antonia Monès ; Josep M. Carrera

By: Monés, M. Antònia.
Contributor(s): Carrera, Josep M.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [Barcelona] Ajuntament de Barcelona 2003Edition: 2na versió.Description: 26 f. il. b/n. 30 cm.Subject(s): Demografia | Habitatge | Indicadors | Migració | Població | Treball | Barcelona | CatalunyaSummary: Sumari: 1. Introducció 2. Descripció del model 3. L'escenari de moviment natural de la població 4. Escenari de manteniment constant de la població 5. Resultats del model de referència 5.1 Submodel de població de dret 5.2 Submodel de població de fet 6. Principals conclusions Resum: L'objectiu d'aquest estudi és elaborar les previsions de la dinàmica demogràfica metropolitana de Barcelona, en un termini de vint anys, a partir de l'evolució de la seva oferta residencial. De fet, els resultats de la recerca possibiliten valorar millor l'índex d'impacte futur tant de la immigració com de l'aplicació de la nova política municipal en matèria d'habitatge. Així mateix, pretén servir com a marc referencial de caracter prospectiu d'aspectes tals com la disponibilitat de població activa, les necessitats de places escolars, d'atenció a la gent gran, etc. La hipòtesi de treball aplicada és que si bé l'evolució del flux migratori ajusta l'excès d'oferta de llars que es derivaria de l'evolució natural del flux natural de la població, la progressiva pressió de la demanda d'habitatge i el seu entorn, podria condicionar el valor econòmic d'equilibri entre la demanda i l'oferta d'habitatge, però no produir un excès sostingut d'oferta. Pel que fa a les hipòtesis finals, s'infereix, entre d'altres, un augment de l'oferta residencial com a resultat directe de la política d'habitatge aplicada-hi amb efectes requilibrants tant de cara a l'aturada de l'envelliment de la població resident com a l'augment de l'oferta laboral.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Hab/0010 (Browse shelf) Available 3735

Versió corregida d'un petit error en el document del mes de març, que queda substituït per aquest, en la imputació de la població inicial entre el grup d'edats de 0-15 anys i de 16-64 anys. S'està treballant en una versió tercera i definitiva, que incorporarà a mès de la Regió i la ciutat, l'AMB. - Nota autors. - Segona part del treball La Regió Metropolitana de Barcelona els propers vint anys (gener 2003). - Inclou taules demogràfiques del període cronològic 2001-2021així com taxes de natalitat i mortalitat i d'ocupació de la població immigrant de 2002.

Sumari: 1. Introducció 2. Descripció del model 3. L'escenari de moviment natural de la població 4. Escenari de manteniment constant de la població 5. Resultats del model de referència 5.1 Submodel de població de dret 5.2 Submodel de població de fet 6. Principals conclusions Resum: L'objectiu d'aquest estudi és elaborar les previsions de la dinàmica demogràfica metropolitana de Barcelona, en un termini de vint anys, a partir de l'evolució de la seva oferta residencial. De fet, els resultats de la recerca possibiliten valorar millor l'índex d'impacte futur tant de la immigració com de l'aplicació de la nova política municipal en matèria d'habitatge. Així mateix, pretén servir com a marc referencial de caracter prospectiu d'aspectes tals com la disponibilitat de població activa, les necessitats de places escolars, d'atenció a la gent gran, etc. La hipòtesi de treball aplicada és que si bé l'evolució del flux migratori ajusta l'excès d'oferta de llars que es derivaria de l'evolució natural del flux natural de la població, la progressiva pressió de la demanda d'habitatge i el seu entorn, podria condicionar el valor econòmic d'equilibri entre la demanda i l'oferta d'habitatge, però no produir un excès sostingut d'oferta. Pel que fa a les hipòtesis finals, s'infereix, entre d'altres, un augment de l'oferta residencial com a resultat directe de la política d'habitatge aplicada-hi amb efectes requilibrants tant de cara a l'aturada de l'envelliment de la població resident com a l'augment de l'oferta laboral.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha