Normal view MARC view ISBD view

La Discriminación racial propuestas para una legislación antidiscriminatoria en España Sixte Garganté ; Miguel Pajares ; Lorenzo Cachón... [et al.]

By: Garganté, Sixte.
Contributor(s): Cachón Rodríguez, Lorenzo.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Akademeia Política 22.Publisher: Barcelona Icaria 2003Description: 143 p. 22 cm.ISBN: 84-7426-623-7.Subject(s): Discriminació en el treball | Immigrants | Legislació | Política d'immigració | Racisme | Sindicats | Treball | EspanyaSummary: Sumari: -Presentación, p. 5 1. Discriminación racial y políticas antidiscriminatorias, p. 13 1.1 La oportunidad de encarar el debate sobre discriminación racial, p. 13 1.2 Razas, racismo y discriminación racial, p. 15 1.3 Leyes y organismos para la lucha contra la discriminación racial, p. 21 1.4 Algunos componentes de una legislación contra la discriminación racial, p. 26 1.5 La acción social en la lucha contra la discriminación racial, p. 32 1.6 Bibliografia, p. 37 2. Discriminación en el trabajo de las personas inmigradas y lucha contra la discriminación, p. 39 2.1 Introducción, p. 39 2.2 Discriminación racial y la lucha contra las discriminaciones, p. 41 2.3 La discriminación de los inmigrantes en España, p. 50 2.4 Políticas de integración, políticas antidiscriminatorias y lucha por la igualdad de trato en el trabajo, p. 77 2.5 De las reformas legales antidiscriminatorias al cambio de las prácticas discriminatorias, p. 94 2.6 Bibliografia, p. 97 3. ¿De dónde venimos? ¿A dónde vamos? Legislación antidiscriminatoria en la Unión Europea, p. 103 3.1 Las condiciones para la adopción de las directivas y los contenidos de la directiva contra la discriminación racial, p. 104 3.2 La situación en los países de la Unión Europea antes de 2002, p. 105 3.3 Cómo se desarrolla la transposición de las directivas, p. 106 3.4 Las iniciativas paralelas y la acción de las ONG hacia la legislación antidiscriminatoria, p. 108 3.5 Lo que queda por hacer, p. 110 -Anexos Resum: La discriminació racial és un dels principals problemes que a les societats democràtiques impedeixen a molta gent l'exercici dels drets que li han estat reconeguts. La discriminació racial a Espanya té la mateixa importància que a qualsevol altre país europeu; ha afectat durant molt temps als gitanos i actualment afecta molt àmpliament a la població immigrada. Però aquí sembla existir menys consciència que en altres països i, per tant, es disposa de menys instruments per tal de lluitar-hi. Aquest llibre desenvolupa els conceptes que cal usar per tal d'aconseguir un millor coneixement de la discriminació i dels instruments necessaris per combatre-la. S'analitza la seva existència des del punt de vista de diferents enfocaments, abordant amb especial profunditat la discriminació en el terreny laboral. També es fan propostes per tal de combatre-la, desenvolupant especialment les mesures a implementar en el terreny legislatiu.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0216 (Browse shelf) Available 4342

Inclou: Bibliografia -- Annexos legislatius. -- A la contracoberta: CCOO: CERES - Centre s'estudis i recerca sindical

Sumari: -Presentación, p. 5 1. Discriminación racial y políticas antidiscriminatorias, p. 13 1.1 La oportunidad de encarar el debate sobre discriminación racial, p. 13 1.2 Razas, racismo y discriminación racial, p. 15 1.3 Leyes y organismos para la lucha contra la discriminación racial, p. 21 1.4 Algunos componentes de una legislación contra la discriminación racial, p. 26 1.5 La acción social en la lucha contra la discriminación racial, p. 32 1.6 Bibliografia, p. 37 2. Discriminación en el trabajo de las personas inmigradas y lucha contra la discriminación, p. 39 2.1 Introducción, p. 39 2.2 Discriminación racial y la lucha contra las discriminaciones, p. 41 2.3 La discriminación de los inmigrantes en España, p. 50 2.4 Políticas de integración, políticas antidiscriminatorias y lucha por la igualdad de trato en el trabajo, p. 77 2.5 De las reformas legales antidiscriminatorias al cambio de las prácticas discriminatorias, p. 94 2.6 Bibliografia, p. 97 3. ¿De dónde venimos? ¿A dónde vamos? Legislación antidiscriminatoria en la Unión Europea, p. 103 3.1 Las condiciones para la adopción de las directivas y los contenidos de la directiva contra la discriminación racial, p. 104 3.2 La situación en los países de la Unión Europea antes de 2002, p. 105 3.3 Cómo se desarrolla la transposición de las directivas, p. 106 3.4 Las iniciativas paralelas y la acción de las ONG hacia la legislación antidiscriminatoria, p. 108 3.5 Lo que queda por hacer, p. 110 -Anexos Resum: La discriminació racial és un dels principals problemes que a les societats democràtiques impedeixen a molta gent l'exercici dels drets que li han estat reconeguts. La discriminació racial a Espanya té la mateixa importància que a qualsevol altre país europeu; ha afectat durant molt temps als gitanos i actualment afecta molt àmpliament a la població immigrada. Però aquí sembla existir menys consciència que en altres països i, per tant, es disposa de menys instruments per tal de lluitar-hi. Aquest llibre desenvolupa els conceptes que cal usar per tal d'aconseguir un millor coneixement de la discriminació i dels instruments necessaris per combatre-la. S'analitza la seva existència des del punt de vista de diferents enfocaments, abordant amb especial profunditat la discriminació en el terreny laboral. També es fan propostes per tal de combatre-la, desenvolupant especialment les mesures a implementar en el terreny legislatiu.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha