Normal view MARC view ISBD view

La Infància i les famílies als inicis del segle XXI : [volum 5. La infància en situació de risc. Infància i legislació] Coordinació Carme Gómez-Granell ; Mercè Garcia-Milà ; Aleix Ripol-Millet ; Carme Panchón Iglesias

Material type: materialTypeLabelBookPublisher: Barcelona Institut d'Infància i Món Urbà 2002Description: 383 p. taules i gràf. 30 cm.Subject(s): Drets polítics | Dret social | Educació | Formació | Immigració | Indicadors | Infants | Joves | Legislació | Menors | Serveis socials | Treball | Barcelona | CatalunyaSummary: Sumari: La infància en situació de risc 1.Marc teòric i metodològic 1.1 Fonamentació teòrica i objectius 1.2 Fonamentació teòrica i fonts d'informació 1.3 Estructura de l'informe 2. Informe 2.1 Principals problemes detectats al voltant de la protecció a la infància 2.2 El sistema de justícia juvenil 3. Concluions i recomanacions Referències biliogràfiques Annex Infància i legislació 1. Introducció 1.1 Introducció bloc jurídic 1.2 convenció sobre els drets de l'infant. Un llarg camí recorregut 1.3 Les implicacions normatives a l'estat espanyol 2. Informe 2.1 Infància i dret de família 2.2 Eduació formal 2.3 Participació infantil 2.4 infància i salut 2.5 Transició escola treball 2.6 Infància en risc 2.7 Marc jurídic d'estrangeria 2.8 Carta municipal de Barcelona Normes analitzades Annex I. Taules de recent aprovació Resum: La infància en Situació de risc En aquest text es posa de manifest la complexitat de la definició del terme infància, que es degut a factors i elements històrics, culturals, materials, simbòlics, lingüístics, econòmics i jurídics, entre d'altres factors. De la mateixa manera que per abordar el coneixement d'una realitat complexa s'ha de fer de manera multidisciplinar, també la solució dels problemes socials de la infància ha de ser gestionada de manera integral, interinstitucionalment i amb responsabilitat compartida. Infància i legislació Anàlisi global de la legislació referent als menors, tant a nivell internacional, com a nivell de l'estat espanyol i català. Cal destacar que el punt 2 de l'informe es centra en la figura del menor immigrant. L'informe conté tot un seguit de lleis i normatives nacionals i internacionals en matèria de menors.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Joves/0021 (Browse shelf) Available 3301

Avanttítol: Informe 2002. -- Referències bibliogràfiques

Sumari: La infància en situació de risc 1.Marc teòric i metodològic 1.1 Fonamentació teòrica i objectius 1.2 Fonamentació teòrica i fonts d'informació 1.3 Estructura de l'informe 2. Informe 2.1 Principals problemes detectats al voltant de la protecció a la infància 2.2 El sistema de justícia juvenil 3. Concluions i recomanacions Referències biliogràfiques Annex Infància i legislació 1. Introducció 1.1 Introducció bloc jurídic 1.2 convenció sobre els drets de l'infant. Un llarg camí recorregut 1.3 Les implicacions normatives a l'estat espanyol 2. Informe 2.1 Infància i dret de família 2.2 Eduació formal 2.3 Participació infantil 2.4 infància i salut 2.5 Transició escola treball 2.6 Infància en risc 2.7 Marc jurídic d'estrangeria 2.8 Carta municipal de Barcelona Normes analitzades Annex I. Taules de recent aprovació Resum: La infància en Situació de risc En aquest text es posa de manifest la complexitat de la definició del terme infància, que es degut a factors i elements històrics, culturals, materials, simbòlics, lingüístics, econòmics i jurídics, entre d'altres factors. De la mateixa manera que per abordar el coneixement d'una realitat complexa s'ha de fer de manera multidisciplinar, també la solució dels problemes socials de la infància ha de ser gestionada de manera integral, interinstitucionalment i amb responsabilitat compartida. Infància i legislació Anàlisi global de la legislació referent als menors, tant a nivell internacional, com a nivell de l'estat espanyol i català. Cal destacar que el punt 2 de l'informe es centra en la figura del menor immigrant. L'informe conté tot un seguit de lleis i normatives nacionals i internacionals en matèria de menors.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha