Normal view MARC view ISBD view

La Integració de la immigració i la interculturalitat als Països Catalans : Barcelona, dissabte 22 de març 2003 : Dossier Organitza: Fundació Congrès de Cultura Catalana ; Col·labora Intercultura ; Centre pel Diàleg Intercultural de Catalunya

By: Fundació Congrès de Cultura Catalana.
Contributor(s): Centre pel Diàleg Intercultural de Catalunya | Intercultura.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [Barcelona] [Fundació Congrès de Cultura Catalana] 2003Description: [40] p. 30 cm.Subject(s): Convivència | Cooperació | Experiències | Identitat cultural | Immigració | Integració | Comunicació intercultural | Plans | Recepció i acollida (Immigració) | CatalunyaSummary: Sumari: Primera sessió: Què s'entén per integració dels immigrants? 1. Presentació. Aliou Diao. Qu'e s'entén per integració dels immigrants? 2. Salua L'Aouaji Gharbi. Immigració i integració. 3. Flavio Triviño. El reconeixement mutu per a la convivència. Segona sessió: La interculturalitat als Països Catalans 4. Seán Golden. Un model teòric del procès de la interculturalitat: els estudis interculturals. 5. Salah Jamal. L'immigrant i la llengua catalana. 6. Catalina Sòcies. Què fa el Fons Mallorquí? Resum: Es qüestiona la interpretació política dels conceptes d'interculturalitat i d'integració de la immigració a Catalunya des del punt de vista de l'experiència personal dels propis immigrants i d'altres persones relacionades amb la matèria. Si bé és cert que tot procés d'integració suposa en certa mesura una assimilació dels valors culturals del país d'acollida envers la negació del valors del país d'origen de l'immigrant, el propòsit de cadascuna de les aportacions d'aquest dossier és la reivindicació d'un concepte integral d'integració. És a dir, una integració entesa no tant com un procés d'assimilació cultural o d'inserció social sinó com a compartiment recíproc de les mateixes condicions d' igualtat de drets i deures de la societat receptora. S'indiquen, igualment, les vies d'integració a Catalunya tant a nivell llingüístic, intercultural, polític i de cooperació com de participació ciutadana. Finalment, s'iclouen les reflexions entorn el principi d'acollida i el concepte d'hostes de Carles Torner, el model d'integració inclós al Pla Interdepartamental d'Immigració 2001-2004 de la Generalitat de Catalunya i el concepte d'identitat, nacionalisme i multiculturalisme de Josep M. Terricabras.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-EC/0019 (Browse shelf) Available 3769

Al capdamunt de la coberta: Jornada de debat i reflexió, Benvinguts!. - Bibliografia: p. 1 [a la contraportada]

Sumari: Primera sessió: Què s'entén per integració dels immigrants? 1. Presentació. Aliou Diao. Qu'e s'entén per integració dels immigrants? 2. Salua L'Aouaji Gharbi. Immigració i integració. 3. Flavio Triviño. El reconeixement mutu per a la convivència. Segona sessió: La interculturalitat als Països Catalans 4. Seán Golden. Un model teòric del procès de la interculturalitat: els estudis interculturals. 5. Salah Jamal. L'immigrant i la llengua catalana. 6. Catalina Sòcies. Què fa el Fons Mallorquí? Resum: Es qüestiona la interpretació política dels conceptes d'interculturalitat i d'integració de la immigració a Catalunya des del punt de vista de l'experiència personal dels propis immigrants i d'altres persones relacionades amb la matèria. Si bé és cert que tot procés d'integració suposa en certa mesura una assimilació dels valors culturals del país d'acollida envers la negació del valors del país d'origen de l'immigrant, el propòsit de cadascuna de les aportacions d'aquest dossier és la reivindicació d'un concepte integral d'integració. És a dir, una integració entesa no tant com un procés d'assimilació cultural o d'inserció social sinó com a compartiment recíproc de les mateixes condicions d' igualtat de drets i deures de la societat receptora. S'indiquen, igualment, les vies d'integració a Catalunya tant a nivell llingüístic, intercultural, polític i de cooperació com de participació ciutadana. Finalment, s'iclouen les reflexions entorn el principi d'acollida i el concepte d'hostes de Carles Torner, el model d'integració inclós al Pla Interdepartamental d'Immigració 2001-2004 de la Generalitat de Catalunya i el concepte d'identitat, nacionalisme i multiculturalisme de Josep M. Terricabras.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha