Normal view MARC view ISBD view

La Integració dels immigrants africans a la societat catalana síntesi de resultats Catalunya. Generalitat. Secretaria per a la Immigració

Material type: materialTypeLabelBookPublisher: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de la Presidència, Secretaria per a la Immigració [2003?]Description: 12 p. 30 cm.Subject(s): Africans | Avaluació | Immigrants | Indicadors | Integració | Integració social | País d'acollida | Catalunya | Gambia | MarrocSummary: Resum: S'exposa la síntesis resultant de l'estudi sobre l'índex d'integració dels immigrants d'origen africà -Marroc, Gàmbia i Senegal-, a Catalunya. Pel que fa a la metodologia d'estudi es va fonamentar en l'anàlisi de les entrevistes fetes entre el 14 de maig i el 25 de juny de 2002 als immigrants africans residents a Catalunya des de fa més de 4 anys. L'estudi ha tingut en compte l'assoliment dels objectius següents: a) l'anàlisi del procès d'integració social i cultural; b) el nivell d'integració i els factors involucrats en el procès d'integració social i cultural; i c) l'anàlisi del procès d'integració des de la percepció i opinió personals dels immigrants africans. Així mateix, el concepte d'integració ha estat perfilat d'acord al benestar personal i actitud oberta envers el territori d'acollida, l'avaluació del projecte migratori, la vinculació amb la societat catalana, l'interès i sentiment per Catalunya i el sentiment d'integració. Finalment, de l'estudi portat a terme es desprén que l'índex d'integració global de la població immigrant africà a Catalunya és de 6'04, a dintre d'una escala de 0 a 10.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)

El treball de camp portat a terme es va realitzar entre el 14 de maig i el 25 de juny de 2002.

Resum: S'exposa la síntesis resultant de l'estudi sobre l'índex d'integració dels immigrants d'origen africà -Marroc, Gàmbia i Senegal-, a Catalunya. Pel que fa a la metodologia d'estudi es va fonamentar en l'anàlisi de les entrevistes fetes entre el 14 de maig i el 25 de juny de 2002 als immigrants africans residents a Catalunya des de fa més de 4 anys. L'estudi ha tingut en compte l'assoliment dels objectius següents: a) l'anàlisi del procès d'integració social i cultural; b) el nivell d'integració i els factors involucrats en el procès d'integració social i cultural; i c) l'anàlisi del procès d'integració des de la percepció i opinió personals dels immigrants africans. Així mateix, el concepte d'integració ha estat perfilat d'acord al benestar personal i actitud oberta envers el territori d'acollida, l'avaluació del projecte migratori, la vinculació amb la societat catalana, l'interès i sentiment per Catalunya i el sentiment d'integració. Finalment, de l'estudi portat a terme es desprén que l'índex d'integració global de la població immigrant africà a Catalunya és de 6'04, a dintre d'una escala de 0 a 10.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha