Normal view MARC view ISBD view

Les Actuacions públiques en l'àmbit de la immigració entre el control dels fluxos migratoris i la integració social Ángeles Solanes Colella ; Liliana Villannueva Quiroz ; Raquel Moreno Moreno … [et al.]

By: Solanes Corella, Ángeles.
Contributor(s): Moreno, Raquel | Villannueva Quiroz, Liliana.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: III Simposi Immigració, 7 i 8 de juny del 2004.Publisher: [Barcelona] UPF - Universitat Pompeu Fabra. Observatori de l'Evolució de les Institucions 2004Description: 1 volum, paginació múltiple 30 cm.Subject(s): Administració pública | Dret social | Censos | Immigració | Integració social | Legislació | Emigració i immigració (Legislació) | Política d'immigració | EspanyaSummary: SUMARI Comunicacions: -Derechos de los extranjeros y empadronamiento, Ángeles Solanes Corella -Problemas y política alternativa de la inmigración en España, Liliana Villannueva Quiroz -Estat actual de la Llei d’estrangeria: conseqüències de l’última reforma 14/2003 sobre els drets dels inmigrants, Raquel Moreno Moreno, Sarai Samper Sierra -Análisis de la directiva 2003/109 del Consejo de 25 de noviembre de 2003 relativa al estatuto de los nacionales de terceros países residentes de larga duración, Mariona Illamola Dausà -La participació ciutadana en la creació de les polítiques d’immigració a la ciutat de Vic, Trini Noguer Annexos legislatius: -Ley orgánica 4/2000, de 11 de enero, sobre derechos y libertades de los extranjeros en España y su integración social, en su redacción dada por Ley Orgánica 8/2000, de 22 de diciembre; L.O. 11/2003, de 29 de septiembre; y L.O. 14/2003, de 20 de noviembre -Acuerdo del Consejo de Ministros de 19 de diciembre de 2003, según el cual se determina el contingente de trabajadores extranjeros de régimen no comunitario en España para el año 2004 (BOE de 31 de diciembre de 2003) -Decret 188/2001, de 26 de juny, dels estrangers i la seva integració social a Catalunya (DOGC núm. 3431) -Directiva 2003/86/CE relativa al dret al reagrupament familiar -Directiva 2003/109/CE relativa a l’estatut dels nacionals de tercers països residents de llarga durada Resum: Document que recull la documentació elaborada en motiu del simposi sobre les actuacions públiques a l’àmbit de la immigració. El seu nucli és la legislació elaborada per les administracions. Una primera part recull les comunicacions, on es tracten temes com la Llei d’estrangeria, el procés d’empadronament i els drets dels immigrants, o la definició de l’estatus de nacionals per a residents de llarga durada. Una segona part recull la documentació legislativa que cobreixen les accions administratives: la definició del contingent de treballadors estrangers per a l’any 2004, la normativa elaborada per tal d’afavorir la integració dels estrangers, la normativa de residència i el reagrupament familiar. Una darrera comunicació repassa com ha influït la participació dels ciutadans en l'elaboració d'una política d'immigració a la ciutat de Vic, i en la creació del Fòrum Intercultural de Vic, organisme que té per objectiu la integració de la immigració i la interculturalitat.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat LEG/0038 (Browse shelf) Available 4527

Inclou: Bibliografia ; Català

SUMARI Comunicacions: -Derechos de los extranjeros y empadronamiento, Ángeles Solanes Corella -Problemas y política alternativa de la inmigración en España, Liliana Villannueva Quiroz -Estat actual de la Llei d’estrangeria: conseqüències de l’última reforma 14/2003 sobre els drets dels inmigrants, Raquel Moreno Moreno, Sarai Samper Sierra -Análisis de la directiva 2003/109 del Consejo de 25 de noviembre de 2003 relativa al estatuto de los nacionales de terceros países residentes de larga duración, Mariona Illamola Dausà -La participació ciutadana en la creació de les polítiques d’immigració a la ciutat de Vic, Trini Noguer Annexos legislatius: -Ley orgánica 4/2000, de 11 de enero, sobre derechos y libertades de los extranjeros en España y su integración social, en su redacción dada por Ley Orgánica 8/2000, de 22 de diciembre; L.O. 11/2003, de 29 de septiembre; y L.O. 14/2003, de 20 de noviembre -Acuerdo del Consejo de Ministros de 19 de diciembre de 2003, según el cual se determina el contingente de trabajadores extranjeros de régimen no comunitario en España para el año 2004 (BOE de 31 de diciembre de 2003) -Decret 188/2001, de 26 de juny, dels estrangers i la seva integració social a Catalunya (DOGC núm. 3431) -Directiva 2003/86/CE relativa al dret al reagrupament familiar -Directiva 2003/109/CE relativa a l’estatut dels nacionals de tercers països residents de llarga durada Resum: Document que recull la documentació elaborada en motiu del simposi sobre les actuacions públiques a l’àmbit de la immigració. El seu nucli és la legislació elaborada per les administracions. Una primera part recull les comunicacions, on es tracten temes com la Llei d’estrangeria, el procés d’empadronament i els drets dels immigrants, o la definició de l’estatus de nacionals per a residents de llarga durada. Una segona part recull la documentació legislativa que cobreixen les accions administratives: la definició del contingent de treballadors estrangers per a l’any 2004, la normativa elaborada per tal d’afavorir la integració dels estrangers, la normativa de residència i el reagrupament familiar. Una darrera comunicació repassa com ha influït la participació dels ciutadans en l'elaboració d'una política d'immigració a la ciutat de Vic, i en la creació del Fòrum Intercultural de Vic, organisme que té per objectiu la integració de la immigració i la interculturalitat.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha