Normal view MARC view ISBD view

Marianao : passat, present i futur aproximació a un barri de Sant Boi Pere Carrión ; Gustavo A. Patiño ; Xavier Pedrós

By: Carrión, Pere.
Contributor(s): Patiño, Gustavo A.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Pal de paller 2.Publisher: Sant Boi de Llobregat Fundació Marianao - Casal infantil i juvenil de Marianao 1999Description: 306 p. il. b/n 24 cm.Subject(s): Associacions | Experiències | Immigrants | Marginació social | Barcelona (Província)Summary: Sumari: -Dedicatòria -Agraïments -Presentació -Pròleg compartit -Com està estructurat el llibre 1. Sant Boi de Llobregat 2. El barri de Marianao. Orígens i evolució urbana 3. La població de Marianao 4. Pobresa i exclusió social a Marianao 5. El moviment associatiu 6. Propostes per millorar el barri i la ciutat -Annexos -Bibliografia Resum: El tema del llibre és el barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat. Analitza la problemàtica existent a aquesta zona perifèrica, els problemes més comuns detectats des de la perspectiva d'un casal juvenil. El capítol 1 situa el barri en el seu marc geogràfic, social i humà. El capítol 2 exposa els orígens i evolució del barri tot incidint en els aspectes relacionats amb l'urbanisme i l'habitatge, els equipaments i els serveis. El 3 radiografia la seva població: llocs de procedència, edats, nivell d'instrucció, estructura social i evolució sociopolítica. El capítol 4 aprofundeix en la problemàtica de la pobresa i l'exclusió presents al barri tot incidint en l'anàlisi dels col·lectius que més pateixen la marginació. L'atur, l'analfabetisme, les drogues, la problemàtica dels presos, les dones, els infants i joves en risc, així com els immigrants són els protagonistes d'aquest apartat. El capítol 5 analitza l'evolució històrica i l'important creixement del moviment associatiu present al barri, tot analitzant-lo en els diversos àmbits: juvenil, sociopolític, cultural, lluita contra la marginació, esportiu, corporatiu i comercial, grups i institucions religioses. El 6 ens situa en l'esdevenidor del barri, tot recollint moltes propostes de millora. Finalment, a l'apartat d'annexos es recullen entrevistes realitzades a diversos professionals que treballen en diferents àmbits juvenils i el testimoni de les vivències de quatre joves que volen representar la realitat diversa i plural dels joves del barri. També ens presenten els carrers i la rodalia del barri, així com l'evolució històrica dels noms dels carrers de Marianao.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER/0217 (Browse shelf) Available 4345

A la contracoberta: Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social. Direcció General de Serveis Comunitaris ; Diputació de Barcelona. Patronat Flor de maig ; ESICO - Fundació estudi i cooperació ; FUS - Grup de fundacions, Serveis de cultura popular Inclou: Bibliografia, p. 295-300

Sumari: -Dedicatòria -Agraïments -Presentació -Pròleg compartit -Com està estructurat el llibre 1. Sant Boi de Llobregat 2. El barri de Marianao. Orígens i evolució urbana 3. La població de Marianao 4. Pobresa i exclusió social a Marianao 5. El moviment associatiu 6. Propostes per millorar el barri i la ciutat -Annexos -Bibliografia Resum: El tema del llibre és el barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat. Analitza la problemàtica existent a aquesta zona perifèrica, els problemes més comuns detectats des de la perspectiva d'un casal juvenil. El capítol 1 situa el barri en el seu marc geogràfic, social i humà. El capítol 2 exposa els orígens i evolució del barri tot incidint en els aspectes relacionats amb l'urbanisme i l'habitatge, els equipaments i els serveis. El 3 radiografia la seva població: llocs de procedència, edats, nivell d'instrucció, estructura social i evolució sociopolítica. El capítol 4 aprofundeix en la problemàtica de la pobresa i l'exclusió presents al barri tot incidint en l'anàlisi dels col·lectius que més pateixen la marginació. L'atur, l'analfabetisme, les drogues, la problemàtica dels presos, les dones, els infants i joves en risc, així com els immigrants són els protagonistes d'aquest apartat. El capítol 5 analitza l'evolució històrica i l'important creixement del moviment associatiu present al barri, tot analitzant-lo en els diversos àmbits: juvenil, sociopolític, cultural, lluita contra la marginació, esportiu, corporatiu i comercial, grups i institucions religioses. El 6 ens situa en l'esdevenidor del barri, tot recollint moltes propostes de millora. Finalment, a l'apartat d'annexos es recullen entrevistes realitzades a diversos professionals que treballen en diferents àmbits juvenils i el testimoni de les vivències de quatre joves que volen representar la realitat diversa i plural dels joves del barri. També ens presenten els carrers i la rodalia del barri, així com l'evolució històrica dels noms dels carrers de Marianao.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha