Normal view MARC view ISBD view

No quieren ser menos! exploración sobre la discriminación laboral de los inmigrantes en España Colectivo Ioé

Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [Madrid?] Comisión Ejecutiva Confederal de UGT 2001Edition: 2a ed.Description: 189 p. il. 24 cm.Subject(s): Construcció | Discriminació en el treball | Dominicans | Empreses | Experiències | Filipins | Hoteleria | Immigrants | Integració al treball | Marroquins | Peruans | Polonesos | Racisme | Sindicats | Treball | Xinesos | EspanyaSummary: Primera parte: Mercados de trabajo e inmigración en España. 1. Presencia de inmigrantes en el mercado de trabajo españo.l 2. Trabajadores inmigrantes en el sector de la construcción. 3. Trabajadores inmigrantes en la hostelería. Segunda parte: Claves ideológicas para entender la discriminación laboral de los inmigrantes. 4. Empresarios y mano de obra: los dos polos de la relación salarial. 5. El Estado y la desregularización del empleo asalariado. 6. Papel de los sindicatos. 7. La extranjería, fuente de discriminación. 8. Discursos de los agentes laborales sobre los inmigrantes. 9. Balance. Resum: Es presenten les dades resultants de l'anàlisi de la situació i diversitat tipològica de discriminació laboral, racisme i explotació econòmica de la població treballadora immigrant comunitària i extracomunitària a Espanya. L'anàlisi metodològica de l'estudi s'ha basat d'una banda en un estudi tripartit de la discriminació laboral dels immigrants d'acord amb la diversitat sectorial laboral - construcció (marroquins i polacs) i hostaleria (xinesos, marroquins, filipins, dominicans i peruans), fonamentalment-, geogràfica i ètnica, i d'una altra banda, en els sondeigs qualitatius de vuit grups de discussió formats per agents laborals autòctons (empresaris i assalariats) i immigrants. S'analitzen, igualment, les condicions de treball i el nivell de protecció laboral dels immigrants comunitaris i no comunitaris a nivell legal i sindical. Com a factors desencadenants de discriminació laboral es destaquen la segmentació laboral i, en particular, la precarització dels segments més baixos, la individualització de les relacions laborals i la discriminació ideològica, ètnica i social o classista. Pel que fa a la conclusió de l'estudi s'infereix la necessitat de promoure un nou model d'integració laboral de la població immigrant estrangera homologable al marc legal laboral de la població autòctona treballadora espanyola.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Treb/0029 (Browse shelf) Available 2854

El present estudi s'insereix a dintre del marc del Proyecto Transnacional OSIME (França, Dinamarca i Espanya) integrat a l'iniciativa europea EMPLEO-INTEGRA. - Les fonts d'infomació relatives a la presència i evolució dels immigrants a Espanya s'han estret dels permisos de treball i de l'alta laboral de la Seguretat Social. - Bibliografia: p. 181-184. - Índex de taules, gràfics i quadres. -- Inclou fitxa tècnica dels grups de discussió.

Primera parte: Mercados de trabajo e inmigración en España. 1. Presencia de inmigrantes en el mercado de trabajo españo.l 2. Trabajadores inmigrantes en el sector de la construcción. 3. Trabajadores inmigrantes en la hostelería. Segunda parte: Claves ideológicas para entender la discriminación laboral de los inmigrantes. 4. Empresarios y mano de obra: los dos polos de la relación salarial. 5. El Estado y la desregularización del empleo asalariado. 6. Papel de los sindicatos. 7. La extranjería, fuente de discriminación. 8. Discursos de los agentes laborales sobre los inmigrantes. 9. Balance. Resum: Es presenten les dades resultants de l'anàlisi de la situació i diversitat tipològica de discriminació laboral, racisme i explotació econòmica de la població treballadora immigrant comunitària i extracomunitària a Espanya. L'anàlisi metodològica de l'estudi s'ha basat d'una banda en un estudi tripartit de la discriminació laboral dels immigrants d'acord amb la diversitat sectorial laboral - construcció (marroquins i polacs) i hostaleria (xinesos, marroquins, filipins, dominicans i peruans), fonamentalment-, geogràfica i ètnica, i d'una altra banda, en els sondeigs qualitatius de vuit grups de discussió formats per agents laborals autòctons (empresaris i assalariats) i immigrants. S'analitzen, igualment, les condicions de treball i el nivell de protecció laboral dels immigrants comunitaris i no comunitaris a nivell legal i sindical. Com a factors desencadenants de discriminació laboral es destaquen la segmentació laboral i, en particular, la precarització dels segments més baixos, la individualització de les relacions laborals i la discriminació ideològica, ètnica i social o classista. Pel que fa a la conclusió de l'estudi s'infereix la necessitat de promoure un nou model d'integració laboral de la població immigrant estrangera homologable al marc legal laboral de la població autòctona treballadora espanyola.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha