Normal view MARC view ISBD view

Perspectivas de la inmigración en España una aproximación desde el territorio Gemma Aubarell (dir.) ; Albert Roca Parés...[et al.]

By: Aubarell, Gemma.
Contributor(s): Roca Parés, Albert.
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Antrazyt 187.Publisher: Barcelona Icaria DL 2003Description: 414 p. il., b/n 22 cm.ISBN: 84-7426-624-6.Subject(s): Ciutadania | Emigració | Identitat cultural | Immigració | Integració | Comunicació intercultural | Legislació | Emigració i immigració (Legislació) | Mobilitat | Programes d'acció social | Política d'immigració | Política laboral | Sociologia | Treball | Catalunya | Comunitat Autònoma d'Andalusia | Comunitat Autònoma de les Illes Balears | Espanya | EuropaSummary: Sumario: I. La inmigración extranjera en Catalunya: presente y futuro, p. 9 II. Un reto del presente, lectura de un análisis sociológico de la inmigración, p. 35 III. Comunidades autónomas y políticas de inmigración, p. 49 Introducción del libro, p. 73 I. Identidades y territorio, p. 79 II. Tipologías y redes de inmigración, p. 175 III. Movilidad y actores económicos, p. 227 IV. La sociedad civil y perspectivas locales, p. 295 V. Instrumentos de gestión descentralizada, p. 325 Resum: Es reflecteix, des d'un punt de vista teòric, entorn la situació de la complexitat i dinàmica de la immigració a Espanya des de la perspectiva de l'impacte de la interacció de la població immigrant en l'espai migratori. A través de l'articulació tripartita de l'obra, es fa un recorregut sistemàtic del fenòmen migratori d'acord els aspectes següents: a) la percepció dels conceptes d'identitat, cultura, interculturalisme i multiculturalisme, territori i integració social per part dels actors socials d'Andalusía, Catalunya i les Illes Balears; b) l'anàlisi de la creació de xarxes d'immigració i el grau de concentració i dispersió de la mobilitat social, geogràfica i econòmica d'acord amb les polítiques immigratòries i laborals i al mercat de treball existent; i, c) l'estudi dels diversos instruments de gestió descentralitzada presents al territori així com l'articulació de polítiques, normatives i plans d'integració a nivell comunitari, públic, local i autonòmic.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat PEL/0097 (Browse shelf) Available 3764

Este libro es el resultado del Curso Inmigración en España: perspectivas desde el territorio que se celebró en el marco de los cursos de verano de la Universidad Complutense de Madrid por el Rector Rafael Puyol. Organizado por el programa Catalunya Hoy, el curso contó con la colaboración del Departamento de Bienestar social y la Secretaría de Inmigración de la Generalitat de Catalunya y el Instituto Europeo del Mediterráneo. - Intr. - Inclou gràfics i indicadors de l'evolució de l'ocupació i de l'atur a Catalunya durant el periode cronològic 1976-2010. - Referències bibliogràfiques.

Sumario: I. La inmigración extranjera en Catalunya: presente y futuro, p. 9 II. Un reto del presente, lectura de un análisis sociológico de la inmigración, p. 35 III. Comunidades autónomas y políticas de inmigración, p. 49 Introducción del libro, p. 73 I. Identidades y territorio, p. 79 II. Tipologías y redes de inmigración, p. 175 III. Movilidad y actores económicos, p. 227 IV. La sociedad civil y perspectivas locales, p. 295 V. Instrumentos de gestión descentralizada, p. 325 Resum: Es reflecteix, des d'un punt de vista teòric, entorn la situació de la complexitat i dinàmica de la immigració a Espanya des de la perspectiva de l'impacte de la interacció de la població immigrant en l'espai migratori. A través de l'articulació tripartita de l'obra, es fa un recorregut sistemàtic del fenòmen migratori d'acord els aspectes següents: a) la percepció dels conceptes d'identitat, cultura, interculturalisme i multiculturalisme, territori i integració social per part dels actors socials d'Andalusía, Catalunya i les Illes Balears; b) l'anàlisi de la creació de xarxes d'immigració i el grau de concentració i dispersió de la mobilitat social, geogràfica i econòmica d'acord amb les polítiques immigratòries i laborals i al mercat de treball existent; i, c) l'estudi dels diversos instruments de gestió descentralitzada presents al territori així com l'articulació de polítiques, normatives i plans d'integració a nivell comunitari, públic, local i autonòmic.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha