Normal view MARC view ISBD view

Programa de dinamització lingüística per al col.lectiu de la nova immigració del Prat de Llobregat Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat

By: Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [El Prat de Llobregat?] Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat, Consorci per la normalització lingüística 2002Description: 36 f 30 cm.Subject(s): Català | Educació | Ensenyament de llengües | Identitat cultural | Immigració | Immigrants | Integració | Llenguatge i llengües | Magribins | Barcelona (Província) | Catalunya | Prat de LlobregatSummary: Sumari: 1. Introducció, p. 3 2. Anàlisi de la situació (quantitativa), p. 5 3. Anàlisi de la situació (qualitativa), p. 10 4. Diagnòstic (punts dèbils), p. 19 5. Diagnòstic (punts forts), p. 25 6. Diagnòstic (oportunitats), p. 29 7. Objectius, p. 31 8. Estratègia, p. 32 9. Accions, p. 33 10. Bibliografia, p. 34 Resum: El CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) del Prat de Llobregat ha portat a terme en els darrers 10 anys una important tasca de formació d'adults cabdal per a la difusió social de l'ús del català. La nova realitat de la immigració obliga a replantejar les polítiques fins el moment. Cal adaptar-se a la nova realitat, elaborar un nou programa. Primer s'ha de conèixer la realitat lingüística d'aquesta immigració, analitzar la situació quantitativa i qualitativament. A partir d'aquesta anàlisi es poden dibuixar els elements a potenciar i que necessiten d'una reforma: l'ambigüitat del marc legal, les actituds de la població autòctona (que sovint pensen que no cal que entenguin català), la situació laboral de la població estrangera, en especial el paper de les dones, o els mateixos cursos de català per estrangers (poques hores a la setmana o el professorat format per voluntaris no especialistes). A aquestes mancances, s'hi contraposen un seguit de punts forts, elements que afavoreixen l'aprenentatge del català i es poden convertir en oportunitats: el català percebut com una eina de progrés social, el reconeixement de la diversitat, o la voluntat de quedar-se a viure a Catalunya. L'aprenentatge de la llengua implica la integració i la inclusió social, on els ens locals haurien d'esdevenir un eix vertebrador i punt de referència dels plans locals de formació d'adults. Per això es plantegen un seguit d'accions encaminades a la consecució de l'objectiu principal: aconseguir que les persones d'altres països que arriben al Prat percebin l'ús del català com una normalitat i sensibilitzar-los perquè l'utilitzin.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-FL/0019 (Browse shelf) Available 3341

Bibliografia 34-36

Sumari: 1. Introducció, p. 3 2. Anàlisi de la situació (quantitativa), p. 5 3. Anàlisi de la situació (qualitativa), p. 10 4. Diagnòstic (punts dèbils), p. 19 5. Diagnòstic (punts forts), p. 25 6. Diagnòstic (oportunitats), p. 29 7. Objectius, p. 31 8. Estratègia, p. 32 9. Accions, p. 33 10. Bibliografia, p. 34 Resum: El CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) del Prat de Llobregat ha portat a terme en els darrers 10 anys una important tasca de formació d'adults cabdal per a la difusió social de l'ús del català. La nova realitat de la immigració obliga a replantejar les polítiques fins el moment. Cal adaptar-se a la nova realitat, elaborar un nou programa. Primer s'ha de conèixer la realitat lingüística d'aquesta immigració, analitzar la situació quantitativa i qualitativament. A partir d'aquesta anàlisi es poden dibuixar els elements a potenciar i que necessiten d'una reforma: l'ambigüitat del marc legal, les actituds de la població autòctona (que sovint pensen que no cal que entenguin català), la situació laboral de la població estrangera, en especial el paper de les dones, o els mateixos cursos de català per estrangers (poques hores a la setmana o el professorat format per voluntaris no especialistes). A aquestes mancances, s'hi contraposen un seguit de punts forts, elements que afavoreixen l'aprenentatge del català i es poden convertir en oportunitats: el català percebut com una eina de progrés social, el reconeixement de la diversitat, o la voluntat de quedar-se a viure a Catalunya. L'aprenentatge de la llengua implica la integració i la inclusió social, on els ens locals haurien d'esdevenir un eix vertebrador i punt de referència dels plans locals de formació d'adults. Per això es plantegen un seguit d'accions encaminades a la consecució de l'objectiu principal: aconseguir que les persones d'altres països que arriben al Prat percebin l'ús del català com una normalitat i sensibilitzar-los perquè l'utilitzin.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha