Normal view MARC view ISBD view

Simposi europeu falta de mà d'obra. Urgència de canvis legislatius Confederació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya ; Pimecsefes

By: Petita i Mitjana Empresa de Catalunya.
Contributor(s): Pimec Sefes - Petita i mitjana empresa de Catalunya.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: [Barcelona] Confederació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya [2001]Description: 69 f. 30 cm.Subject(s): Atur | Empreses | Enquestes | Immigració | Immigrants | Legislació | Política laboral | Treball | CatalunyaSummary: Sumari: 1. La problemàtica actual de falta de mà d'obra i el futur del mercat de treball a Catalunya, p. 1 1.1 Cap a una nova realitat del mercat de treball: de l'atur a la plena ocupació, p. 1 1.2 Les necessitats del mercat de treball des de 2000 fins a 2010, p. 4 1.3 Els límits de les polítiques actives tradicionals de creació ocupació en un context de falta de mà d'obra qualificada i no qualificada, p. 8 1.4 La immigració com a element necessari d'ajust del mercat de treball a curt i mitjà termini, p. 16 1.5 Conclusió, p. 20 1.6 Hipòtesis subjacents a les projeccions 2000-2010, p. 21 2. Enquesta empresarial: falta mà d'obra. Situació actual i previsions, p. 23 2.1 Creació d'ocupació, vacants i immigració: les tensions actuals, p. 25 2.2 Perspectiva empresarial del futur del mercat de treball, p. 32 3. Propostes Pimec-Sefes: Grans línies d'actuació, mesures per solucionar les tensions del mercat de treball i canvis en la legislació actual, p. 39 3.1 Grans línies d'actuació davant d'una nova realitat basada en l'escassetat de mà d'obra, p. 39 3.2 Mesures per solucionar les tensions del mercat de treball i propostes de reformes en la legislació actual, p. 40 Resum: Davant la realitat de la manca de mà d'obra en determinats perfils tècnics de formació professional, Pimec-Sefes decidí portar a terme un estudi per reflexionar sobre el tema. La primera part recull l'anàlisi de la situació del mercat laboral català, establint quines seran les necessitats i l'escenari laboral futur. S'hi remarca que, a no ser que hi hagi mesures correctores adequades, la falta de mà d'obra es planteja com un problema de primer ordre. Davant aquesta realitat, s'encarregà una enquesta que el present document també recull, per tal de concretar quines són les necessitats de mà d'obra que tenen les empreses i quines són les previsions a curt i mitjà termini. En darrer lloc, s'han recollit totes aquelles mesures que poden ajudar a resoldre el problema a curt i mitjà termini: fins a l'actualitat, la política laboral s'ha orientat cap a la creació i protecció de llocs de treball, però cal començar a plantejar-se la necessitat d'orientar-la cap a un màxim aprofitament dels recursos humans del país,en un millor ajust entre l'àmbit educatiu i empresarial i en una política d'immigració adequada.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat ER-Treb/0059 (Browse shelf) Available 3330

Sumari: 1. La problemàtica actual de falta de mà d'obra i el futur del mercat de treball a Catalunya, p. 1 1.1 Cap a una nova realitat del mercat de treball: de l'atur a la plena ocupació, p. 1 1.2 Les necessitats del mercat de treball des de 2000 fins a 2010, p. 4 1.3 Els límits de les polítiques actives tradicionals de creació ocupació en un context de falta de mà d'obra qualificada i no qualificada, p. 8 1.4 La immigració com a element necessari d'ajust del mercat de treball a curt i mitjà termini, p. 16 1.5 Conclusió, p. 20 1.6 Hipòtesis subjacents a les projeccions 2000-2010, p. 21 2. Enquesta empresarial: falta mà d'obra. Situació actual i previsions, p. 23 2.1 Creació d'ocupació, vacants i immigració: les tensions actuals, p. 25 2.2 Perspectiva empresarial del futur del mercat de treball, p. 32 3. Propostes Pimec-Sefes: Grans línies d'actuació, mesures per solucionar les tensions del mercat de treball i canvis en la legislació actual, p. 39 3.1 Grans línies d'actuació davant d'una nova realitat basada en l'escassetat de mà d'obra, p. 39 3.2 Mesures per solucionar les tensions del mercat de treball i propostes de reformes en la legislació actual, p. 40 Resum: Davant la realitat de la manca de mà d'obra en determinats perfils tècnics de formació professional, Pimec-Sefes decidí portar a terme un estudi per reflexionar sobre el tema. La primera part recull l'anàlisi de la situació del mercat laboral català, establint quines seran les necessitats i l'escenari laboral futur. S'hi remarca que, a no ser que hi hagi mesures correctores adequades, la falta de mà d'obra es planteja com un problema de primer ordre. Davant aquesta realitat, s'encarregà una enquesta que el present document també recull, per tal de concretar quines són les necessitats de mà d'obra que tenen les empreses i quines són les previsions a curt i mitjà termini. En darrer lloc, s'han recollit totes aquelles mesures que poden ajudar a resoldre el problema a curt i mitjà termini: fins a l'actualitat, la política laboral s'ha orientat cap a la creació i protecció de llocs de treball, però cal començar a plantejar-se la necessitat d'orientar-la cap a un màxim aprofitament dels recursos humans del país,en un millor ajust entre l'àmbit educatiu i empresarial i en una política d'immigració adequada.

Idioma: Català

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha