Normal view MARC view ISBD view

The Causes and dynamics of social exclusion among immigrants in Europe : analysis of three cases Denmark, Italy and Spain Mattia Vitiello...[et al.]

By: Vitiello, Mattia.
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: Varese (Italy) Stampa Natura e Solidarietà 2003Description: 248 p. 21 cm.Subject(s): Aspectes socials | Avaluació | Discriminació | Economia | Immigrants | Integració social | Pobresa | Política d'immigració | Política social | Recomanacions | Barcelona | Copenhaguen | Dinamarca | Espanya | Europa | ItàliaSummary: Sumari: I. Introduction, p. 9 Part I: The social exclusion of immigrants: theorethical and methodological premise, p. 19 Part II: National cases, p. 41 2.1. The italian case, p. 43 2.2. The Danish case, p. 139 2.3. The Spanish case, p. 187 II. List of contributors, p. 243 - Authors, p. 245 - Interviewers, p. 247 Resum: S'exposa la panoràmica global del fenomen migratori a Europa a partir de l'exposició teòrica i metodològica dels seus vincles amb els conceptes d'exclusió, integració i pobresa. Així mateix, i a a manera de contextualització pràctica de la matèria objecte d'estudi, es presenta l'informe resultant de l'estudi i anàlisi en matèria de política immigratòria de la dimensió, característiques, àmbits d'exclusió, factors de risc d'exclusió de la migració extracomunitària al context europeu d'Itàlia (Nàpols i Milà), Dinamarca (Conpehangen) i Espanya (Barcelona). Així doncs, l'objectiu principal d'aquesta reserca és explicar els factors comuns i específics d'exclusió social dels immigrants en cadascún dels països mencionats anteriorment. De igual forma, s'evidencien les diverses propostes de política social més ajustades a les necessitats reals dels immigrants d'acord amb l'afavoriment del seu procés d'integració social a dintre del marc de la Unió Europea i del context nacional particular de cadascú. Si bé, la primera raó justificadora del present treball ha estat la comprensió dels objectius primordials d'exclusió social de la població immigrant a Europa, la seva finalitat és l'aprofondiment en l'avaluació de l'exclusió social des del punt de vista de l'impacte econòmic i de la política migratòria aplicada; del model de benestar pres com a model; i de la vinculació existent entre els fluxos migratoris i els models d'integració i d'exclusió socials. Finalment, la present recerca no conté únicament un anàlisi comparatiu de l'exclusió social associada a la immigració sinó que considera l'exclusió i la marginalització socials com a un fenòmen molt més ampli que el factor immigratori. Pel que fa a l'estructuració de la recerca, aquesta es distribueix en tres fases: Una primera fase on s'identifiquen les categories d'immigrants amb major risc d'exclusió social. Una segona fase on s'explica la problemàtica de l'empobriment com a element clau d'exclusió social. I, una tercera fase, on es mostren els serveis i prestacions socials disponibles envers l'immigrant tant a nivell nacional com local, així com la verificació de resposta a les necessitats de vida dels immigrants en condició de pobresa i d'exclusió social.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Monografies Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Diversitat PE/0128 (Browse shelf) Available 4002

A la part inferior de la coberta: Co-financed by the European Commission. DG for Employment and Social Affairs. - Títol del projecte: The causes and dynamics of social exclusion among immigrants in Europe. analysis of three cases: Denmark, Italy and Spain (VS/2001/0704). - Inclou taules estadístiques corresponents a l'any 2001. - Referències bibliogràfiques. - Es pot consultar la versió catalana de l'estudi i anàlisi del cas de Barcelona sota el topogràfic PEL/0095.

Sumari: I. Introduction, p. 9 Part I: The social exclusion of immigrants: theorethical and methodological premise, p. 19 Part II: National cases, p. 41 2.1. The italian case, p. 43 2.2. The Danish case, p. 139 2.3. The Spanish case, p. 187 II. List of contributors, p. 243 - Authors, p. 245 - Interviewers, p. 247 Resum: S'exposa la panoràmica global del fenomen migratori a Europa a partir de l'exposició teòrica i metodològica dels seus vincles amb els conceptes d'exclusió, integració i pobresa. Així mateix, i a a manera de contextualització pràctica de la matèria objecte d'estudi, es presenta l'informe resultant de l'estudi i anàlisi en matèria de política immigratòria de la dimensió, característiques, àmbits d'exclusió, factors de risc d'exclusió de la migració extracomunitària al context europeu d'Itàlia (Nàpols i Milà), Dinamarca (Conpehangen) i Espanya (Barcelona). Així doncs, l'objectiu principal d'aquesta reserca és explicar els factors comuns i específics d'exclusió social dels immigrants en cadascún dels països mencionats anteriorment. De igual forma, s'evidencien les diverses propostes de política social més ajustades a les necessitats reals dels immigrants d'acord amb l'afavoriment del seu procés d'integració social a dintre del marc de la Unió Europea i del context nacional particular de cadascú. Si bé, la primera raó justificadora del present treball ha estat la comprensió dels objectius primordials d'exclusió social de la població immigrant a Europa, la seva finalitat és l'aprofondiment en l'avaluació de l'exclusió social des del punt de vista de l'impacte econòmic i de la política migratòria aplicada; del model de benestar pres com a model; i de la vinculació existent entre els fluxos migratoris i els models d'integració i d'exclusió socials. Finalment, la present recerca no conté únicament un anàlisi comparatiu de l'exclusió social associada a la immigració sinó que considera l'exclusió i la marginalització socials com a un fenòmen molt més ampli que el factor immigratori. Pel que fa a l'estructuració de la recerca, aquesta es distribueix en tres fases: Una primera fase on s'identifiquen les categories d'immigrants amb major risc d'exclusió social. Una segona fase on s'explica la problemàtica de l'empobriment com a element clau d'exclusió social. I, una tercera fase, on es mostren els serveis i prestacions socials disponibles envers l'immigrant tant a nivell nacional com local, així com la verificació de resposta a les necessitats de vida dels immigrants en condició de pobresa i d'exclusió social.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha