Normal view MARC view ISBD view

Ley orgánica 1/2002, de 22 de marzo, reguladora del derecho de asociación

Material type: materialTypeLabelComputer fileISSN: 1138-7432.Subject(s): Associacionisme | Legislació | EspanyaOnline resources: Click here to access online Summary: La Llei regula de vell nou el règim jurídic del dret d’associació de conformitat amb les previsions constitucionals, derogant - en allò que encara era vigent - la llei 191/1964. En gran part, el seu articulat és d’aplicació general a tot l' Estat, perquè desenvolupa el dret fonamental d'associació, determina condicions d' igualtat per a tots els espanyols en el seu exercici i preveu disposicions de caire processal. Estableix el contingut i principis del dret d'associació, la capacitat i la forma de constitució d'una associació (acta fundacional i estatuts), així com els requisits referits a la denominació, domicili i inscripció. Preveu el règim general de funcionament intern de les associacions (òrgans, convocatòria i règim d'acords, dissolució i liquidació), els drets i deures dels associats, així com la responsabilitat de la pròpia associació i dels seus membres. Regula el règim jurídic de la inscripció al Registre Nacional d'Associacions i preveu les inscripcions escaients als Registres autonòmics. Per altra banda, regula les relacions de les associacions amb l'Administració i les mesures de foment. A l'efecte determina un nou règim jurídic de les associacions d'utilitat pública (requisits, procediment i drets). Per últim, determina el contingut processal derivat de la tutela d'aquest dret i els ordres jurisdiccionals competents en la matèria..
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Notes Date due Barcode
Recursos electrònics Centre de Documentació de l'Àrea d'Atenció a les Persones
Mundet
Participació ciutadana @311.21 Ley (Browse shelf) Available Fitxa (si) - Document (no) - Miniatura (si) 115

I:\Arxiu digital Flor de maig\311.00 Participacio Ciutadana\311.00 Participacio Ciutadana\311.21 Normativa legal (Legislació)\311.21Ley_Ley_orgánica_1_2002_22_marzo_reguladora_Derecho_Asociación.pdf

Idioma: Castellà

La Llei regula de vell nou el règim jurídic del dret d’associació de conformitat amb les previsions constitucionals, derogant - en allò que encara era vigent - la llei 191/1964. En gran part, el seu articulat és d’aplicació general a tot l' Estat, perquè desenvolupa el dret fonamental d'associació, determina condicions d' igualtat per a tots els espanyols en el seu exercici i preveu disposicions de caire processal. Estableix el contingut i principis del dret d'associació, la capacitat i la forma de constitució d'una associació (acta fundacional i estatuts), així com els requisits referits a la denominació, domicili i inscripció. Preveu el règim general de funcionament intern de les associacions (òrgans, convocatòria i règim d'acords, dissolució i liquidació), els drets i deures dels associats, així com la responsabilitat de la pròpia associació i dels seus membres. Regula el règim jurídic de la inscripció al Registre Nacional d'Associacions i preveu les inscripcions escaients als Registres autonòmics. Per altra banda, regula les relacions de les associacions amb l'Administració i les mesures de foment. A l'efecte determina un nou règim jurídic de les associacions d'utilitat pública (requisits, procediment i drets). Per últim, determina el contingut processal derivat de la tutela d'aquest dret i els ordres jurisdiccionals competents en la matèria..

PDF

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha