Normal view MARC view ISBD view

De la coyuntura a la estructura: los efectos permanentes de la crisis

Material type: materialTypeLabelArticleDescription: 316 p.Subject(s): Crisis econòmiquesOnline resources: Accès al document
Contents:
Presentación. Francisco Lorenzo Monografías La crisis de principios del siglo XXI en España. Luis Sanzo González Recortes y reformas, brecha creciente entre el norte y el sur de Europa. José Manuel Fresno y Alia Chahin El ajuste fiscal, un modelo dudoso. Juan Carlos Llano Ortiz El deterioro del mercado de trabajo tras cinco años de crisis: efectos laborales y sociales. Mª Ángeles Davia y Carlos Álvarez Familias sin trabajo y trabajadores pobres: dos ejemplos de los efectos permanentes de la crisis. Raúl Flores Martos Los servicios sociales en la tormenta. Manuel Aguilar Hendrickson El aumento de la fragilidad de las Rentas Mínimas de Inserción durante la crisis. Guillermo Fernández Maíllo Del estado de la cuestión a la naturaleza de la cuestión: Cinco años de Observatorio de la Realidad Social de Cáritas. Juan José López Jiménez Pobreza, procesos de empobrecimiento y cambios en la estructura de la sociedad. Víctor Renes Ayala Crisis, Desigualdad y Pobreza: Aprendizajes desde el mundo en desarrollo ante los recortes sociales en España. Teresa Cavero Gómez Documentación ¿Hacia la fragmentación social? Tres informes sobre desigualdad en España. Reseñas bibliográficas Socialización de la pobreza en España: género, edad y trabajo en los riesgos frente a la pobreza. Ángel Benzunegui y Francesca Petriliggieri Acompañando… nos. Mirada, acción y propuestas de cáritas con personas que están sin hogar. Sonia Olea Ferreras Seguridad humana. Aportes críticos al debate teórico y político. Karlos Pérez de Armiño y Irantzu Mendia Azkue (editores).
In: Documentación SocialSummary: A partir de finals de 2008 els primers efectes de la crisi es van fer visibles. L'esclat de la bombolla immobiliària, la destrucció massiva d'ocupació, el ràpid increment en la taxa de pobresa i d'exclusió social, i la sobtada limitació d'accés a crèdit, posaven de manifest que el miratge del creixement a Espanya havia acabat. Així, sense amb prou feines temps per fer-nos conscients, passem de ser referent econòmic dins de la UE a veure'ns obligats a digerir una conjuntura francament complicada. Però més enllà de les dades concretes, la qüestió fonamental que se'ns plantejava era el caràcter estructural d'aquesta crisi complexa i multidimensional que ens estava transformant com a societat. Però, juntament amb aquests canvis s'han produït uns altres que sens dubte impliquen transformacions de fons en el nostre model. L'enduriment de requisits i la desaparició de mesures d'ajuda són proves que, davant aquesta realitat de sofriment per a moltes famílies, assistim al debilitament dels mecanismes de protecció i distribució per part de les Administracions Públiques. Els mecanismes d'assegurament de la societat s'han afeblit en aquest temps i les polítiques d'austeritat han generat una major vulnerabilitat de la societat espanyola. Davant aquesta realitat, cap la pregunta de si la crisi, a més d'efectes conjunturals, està implicant uns altres de cort estructural. O dit d'una altra forma, si aquesta crisi està generant una nova societat amb un ADN diferent a la qual existia en èpoques anteriors.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
No physical items for this record

Presentación. Francisco Lorenzo

Monografías

La crisis de principios del siglo XXI en España. Luis Sanzo González

Recortes y reformas, brecha creciente entre el norte y el sur de Europa. José Manuel Fresno y Alia Chahin

El ajuste fiscal, un modelo dudoso. Juan Carlos Llano Ortiz

El deterioro del mercado de trabajo tras cinco años de crisis: efectos laborales y sociales. Mª Ángeles Davia y Carlos Álvarez

Familias sin trabajo y trabajadores pobres: dos ejemplos de los efectos permanentes de la crisis. Raúl Flores Martos

Los servicios sociales en la tormenta. Manuel Aguilar Hendrickson

El aumento de la fragilidad de las Rentas Mínimas de Inserción durante la crisis. Guillermo Fernández Maíllo

Del estado de la cuestión a la naturaleza de la cuestión: Cinco años de Observatorio de la Realidad Social de Cáritas. Juan José López Jiménez

Pobreza, procesos de empobrecimiento y cambios en la estructura de la sociedad. Víctor Renes Ayala

Crisis, Desigualdad y Pobreza: Aprendizajes desde el mundo en desarrollo ante los recortes sociales en España. Teresa Cavero Gómez

Documentación

¿Hacia la fragmentación social? Tres informes sobre desigualdad en España.

Reseñas bibliográficas

Socialización de la pobreza en España: género, edad y trabajo en los riesgos frente a la pobreza. Ángel Benzunegui y Francesca Petriliggieri

Acompañando… nos. Mirada, acción y propuestas de cáritas con personas que están sin hogar. Sonia Olea Ferreras

Seguridad humana. Aportes críticos al debate teórico y político. Karlos Pérez de Armiño y Irantzu Mendia Azkue (editores).

A partir de finals de 2008 els primers efectes de la crisi es van fer visibles. L'esclat de la bombolla immobiliària, la destrucció massiva d'ocupació, el ràpid increment en la taxa de pobresa i d'exclusió social, i la sobtada limitació d'accés a crèdit, posaven de manifest que el miratge del creixement a Espanya havia acabat.
Així, sense amb prou feines temps per fer-nos conscients, passem de ser referent econòmic dins de la UE a veure'ns obligats a digerir una conjuntura francament complicada. Però més enllà de les dades concretes, la qüestió fonamental que se'ns plantejava era el caràcter estructural d'aquesta crisi complexa i multidimensional que ens estava transformant com a societat.
Però, juntament amb aquests canvis s'han produït uns altres que sens dubte impliquen transformacions de fons en el nostre model. L'enduriment de requisits i la desaparició de mesures d'ajuda són proves que, davant aquesta realitat de sofriment per a moltes famílies, assistim al debilitament dels mecanismes de protecció i distribució per part de les Administracions Públiques.
Els mecanismes d'assegurament de la societat s'han afeblit en aquest temps i les polítiques d'austeritat han generat una major vulnerabilitat de la societat espanyola.
Davant aquesta realitat, cap la pregunta de si la crisi, a més d'efectes conjunturals, està implicant uns altres de cort estructural. O dit d'una altra forma, si aquesta crisi està generant una nova societat amb un ADN diferent a la qual existia en èpoques anteriors.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha